GREENYARD Maaseik pakt Menen direct bij de keel

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 9 november 2019 om 20u30 GREENYARD Maaseik - DECOSPAN Menen 3-0 (25-16 25-20 25-17) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik speelde vandaag in eigen huis tegen het immer gevaarlijke DECOSPAN Menen. Het zou opnieuw een goede test zijn om te peilen naar het huidige niveau van de thuisploeg, waarbij zekerheid op winst allerminst verzekerd was.

Set 1 Menen opende meteen met een 1-2, maar Lou Kindt sloeg een ace naar 3-2. Met een blok scoorde hij daarna de 10-6 en daarmee dook bezoekende coach Frank Depestele in een time out. Bij 17-10 moest Depestele nogmaals naar een time out grijpen in de hoop zo zijn ploeg terug in de set te coachen, want op dat moment bleek de thuisploeg een maatje te groot te zijn voor zijn team. Bij 20-12 zag GREENYARD zich de eerste set al gewonnen. Met een onhoudbare opslag scoorde Lou Kindt de 23-14 en de ingekomen Robert Wojcik scoorde de 25-16 voor eerste setwinst.

Set 2 In de tweede set vocht Menen zich naar 5-9. Andri Aganits scoorde door het midden de aansluiter, 11-12 en met een blok zette hij de bordjes terug gelijk op 13. Yurii Semeniuk knalde met een ace naar eerste voorsprong voor GREENYARD Maaseik in deze tweede set, 19-18. Martijn Colson sloeg zijn opslag in het net 22-19 en geraakte daarna niet voorbij het Masseiker blok, 23-19. Seppe Rotty sloeg tenslotte zijn service buiten en daarmee haalde de thuisploeg ook de tweede set binnen, 25-20.

Set 3 Over 8-8 timmerde Yurii Semeniuk vanaf de servicelijn naar 10-8 en Lou Kindt dikte dat aan naar 15-10 en 17-11. Ook een time out kon de bezoekers niet meer helpen. GREENYARD bleef over 19-11 domineren, 22-15 en kon zo nog vrij eenvoudig de matchwinst binnen halen, 25-17, opslag Linus Ekstrand buiten.