GREENYARD Maaseik met volle snelheid uit de startblokken

Woensdag 17 oktober 2018 om 20u30 GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven 3-0 (25-8 25-20 25-20) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik ging als landskampioen van start in het nieuwe seizoen van de Belgische competitie editie 2018-2019. Het was dus uitkijken hoe de nieuwbakkenploeg voor het eerst in eigen huis van start zou gaan om deze status hoog te houden. Tegenstander was Haasrode Leuven.

Set 1 GREENYARD Maaseik ging goed van start met 4-2 en 8-3. Via 12-5 was de eerste set een walk over, 16-8. Tammemaa ging door het midden door voor het 20ste punt, 20-8 en met een blok scoorde hij daarna 22-8. Pupart mooi in de brievenbus setpunt, 25-8 en Blankenau liet de bezoekers uit Haasrode zelfs geen puntje meer scoren, 25-8.

Set 2 Over 3-1 en 6-2 ging de pletwals van Maaseik verder, 8-5. Jolan Cox mooi tussen blok en antenna naar 10-5. GREENYARD Maaseik toonde al een erg goed geoliede machine te zijn, met Jelte Maan die hard bal binnensloeg van achter de driemeter, 14-8. Vanneste oordeelde verkeerd op de listige opslag langs de lijn van Jelte Maan, 20-14. De pas ingekomen Simon Peeters mocht zijn eerste puntje pakken voor 23-17. Ook Wojcik en Van Heyste mochten dan nog even komen invallen. Van Heyste gaf de bal tenslotte netjes in de pipe voor Peeters, 25-20.

Set 3 Haasrode Leuven kwam ook in de derde set meteen onder zware druk te staan, 5-2. Ze konden een mooie rally nog net in eigen voordeel beslechten, 10-7. Ook Pavelka bleef dapper vechten, 12-8 en hij sloeg even later ook een ace voor 13-10. Maar dan ging de thuisploeg er weer vandoor onder leiding van Jelte Maan, 17-11. Bij 20-14 was de wedstrijd definitief gespeeld, Simon Peeters voor 22-17 en tenslotte acte Blankenau vrij simpel naar eerste wedstrijdwinst in de eigen STEENGOED Arena, 25-20.