GREENYARD Maaseik meent het nog steeds

<p>Foto Patrick Martens</p>

Woensdag 20 april ’22 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 3-1 (25-23 20-25 25-20 26-24) - scouting

GREENYARD Maaseik nam een aarzelende start in deze thuiswedstrijd tegen DECOSPAN Menen.
Menen nam al snel de leiding. GREENYARD Maaseik kon bijbenen tot 8-8, maar de bezoekers namen de set opnieuw over. Bij 17-17 kreeg Maaseik een nieuwe kans om zich de set toe te eigenen. Ook Menen bleef strijden en de bordjes hingen regelmatig gelijk. Uiteindelijk trok GREENYARD Maaseik aan het langste eind en nam de overwinning voor eigen rekening met 25-23.

Maaseik startte de tweede set in de rode cijfers. Een positie waar de thuisploeg ook niet meteen een oplossing voor kon bedenken.
Menen gaf de opgebouwde voorsprong niet uit handen en haalde de set bijgevolg binnen met 20-25.

Set 3 werd door geen van beide ploegen echt gedomineerd. Maaseik kon uitlopen tot 11-8 maar werd ingehaald door Menen bij 11-11. De thuisploeg trapte het gaspedaal in, maar bij 15-15 was Menen opnieuw present op gelijke hoogte.
GREENYARD Maaseik gaf nog wat meer gas, kwam opnieuw op voorsprong en had aan 1 setbal voldoende om de set uit te maken: 25-20.

Set 4 begon voor DECOSPAN Menen met een kleine voorsprong van afwisselend 1 à 2 punten. Geen erg voor GREENYARD Maaseik dat telkens weer op gelijke hoogte kwam. Vanaf 14-14 was het aan de Limburgers om de bovenhand te nemen.
Zowel de thuisploeg als de bezoekers vochten voor elk punt. Dat resulteerde in een aantal amusante rally’s.
In een spannend slot was het toch GREENYARD Maaseik dat met 26-24 de overwinning in eigen huis kon houden. (CaS)