GREENYARD Maaseik kwam langzaam op stoom

<p>Foto Patrick Martens</p>

Woensdag 4 november ’20 om 20u30 GREENYARD Maaseik - CARUUR Gent: 3-1 (24-26 25-15 25-21 25-23) - scouting

MAASEIK – Een lege STEENGOED Arena! Dit was nog nooit geweest, maar het Corona-virus zorgde voor deze trieste primeur. GREENYARD Maaseik moest in deze ongekende omstandigheden aan de slag tegen CARUUR Gent.

Set 1 GREENYARD ging sterk van start, 3-0, maar over 4-2 kwamen de bezoekers terug gelijk op 8-8. Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, 10-10, 13-13 en 16 gelijk. Dan ging een aanval van Maaseik buiten en kon CARUUR Gent een kloofje slaan naar 16-18. Esfandiar trok de score terug gelijk naar 20-20.

Vandecaveye nam daarna diezelfde Esfandiar met zijn service te grazen en herstelde daarmee de eerdere voorsprong, 20-22. Gent drukte door naar 20-23, maar Martinez blokte naar de aansluiting, 22-23. Voetfout van de inkomen Maan bij service zorgde voor twee setpunten voor de bezoekers. Thys redde daarvan het eerste en door een netfout van Gent werd ook het tweede setpunt weggewerkt. Plaskie kwam dan aan zet voor 24-25 en Devries geraakte op kracht door het Maaseiker blok, 24-26.

Set 2 GREENYARD was meteen uit op revanche, 3-1 en 7-2. Jelte Maan timmerde verder aan deze voorsprong, 9-3 en Stahl gooide daar een zuivere ace achteraan, 10-3. Over 12-4 stond er in deze fase van de set geen maat op de thuisploeg, 16-7. Bij 20-10 was de set definitief gespeeld en kon GREENYARD over 22-13 de setstand gelijk trekken, 25-15.

Set 3 In set 3 is Gent dan weer aan zet, 0-3. Pas bij 1-5 kan Stahl voor zijn ploeg tegenscoren. Met een ace zet hij de remonte in, 2-5 en Martinez volgt met 3-5. Toch blijven de Gentse aanvallen het beste renderen, 3-7. De thuisploeg blijft dan op 4 punten steken tot 7-11.

Maar opnieuw haalt Stahl hard uit met zijn opslag, 11-13. Over 14-16 bleven beide ploegen knokken om elk punt, 18-20. Met een Gentse aanval tegen de antenne kwam Maaseik terug tot 19-20 en dan tipte Kindt listig over het blok voor de gelijkmaker, 20-20. Zo kondigde zich een spannend seteinde aan waarin Martinez zijn ploeg voor het eerst op voorsprong kon slaan, 22-21. Maar Gent zakte dan in elkaar en onverwacht snel had Maaseik setwinst in zicht, 24-21. Jelte Maan klaarde die klus meteen, 25-21.

Set 4 Stahl open de set, 1-0 maar Gent kwam meteen opzetten, 1-3. Maaseik bleef echter bij de pinken, 4-4 en 7-6. Toch kon de thuisploeg niet verhinderen dat Gent dan 5 maal op rij scoorde naar 7-11. GREENYARD bleef knokken, 13-15 en 16-17. Jelte Maan trok zijn ploeg naar 17 gelijk en dan sloeg De Vries buiten, 18-17. GREENYARD drukte dan door naar 20-17. Een herhaling van de derde set leek in de maak. Maar niets was minder waar, Just Dronkers verkeek zich op een opslag langs de lijn, 21-20. Martinez scoorde dan voor 23-22 en hield zijn ploeg overeind. Met een blok van Thys kwam GREENYARD op matchpunt 24-22, maar Jelte Maan miste zijn opslag 24-23. Ogink sloeg tenslotte zijn opslag buiten en daarmee ging matchwinst naar GREENYARD Maaseik, 25-23.