GREENYARD Maaseik als een platwals over LINDEMANS Aalst

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 12 februari ’22 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst 3-0 (25-16 25-14 25-17) - scouting

Bij het begin moest GREENYARD Maaseik nog even opwarmen en kon LINDEMANS Aalst enkele punten scoren. Maar al snel nam de thuisploeg de wedstrijd over. Een voorsprong van 3 punten (9-6) werd er één van 5. Lazar Cirovic scoorde bovenop nog 2 mooie aces achter elkaar. De 6 punten voorsprong van de thuisploeg (16-10) steeg tot 8 punten (20-12) en vervolgens zelfs tot 9 punten voordeel (22-13). Aalst gooide nog 2 maal een time-out in de strijd. Maar het kon niet Baeten ...voor de bezoekers. GREENYARD Maaseik werkte de set eenvoudig af met 25-16.

GREENYARD Maaseik opende deel 2 van de wedstrijd met 2 killblocks en zette zo meteen de toon voor deze set. Het team van Bertini speelde gretig en scoorde aan de lopende band. LINDEMANS Aalst liet nog enkele punten schieten bij de opslag. De set kende bijgevolg een gelijkaardig verloop als set 1. En idem afloop: setwinst voor GREENYARD Maaseik met een voorsprong van 9 punten (25-14).

Weinig verrassingen in set 3. Jolan Cox en co stonden op scherp en bouwden weer aan een mooie voorsprong (5-2, 11-7, 14-7, 17-10, 20-13,…). De bezoekers probeerden oplossingen te vinden, maar kwamen niet in de buurt van het puntenaantal van de thuisploeg. GREENYARD Maaseik haalde dan ook verdiend set 3 binnen, met setstand 25-17. Een eerste 3-0 winst dit seizoen.