GREENYARD houdt zich aan het plan en pakt winst

Zaterdag 25 maart ’23 om 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik 1-3 (26-24 19-25 18-25 34-36) - scouting

Caruur Gent maakte het GREENARD Maaseik niet gemakkelijk in de Edugo Arena en startte in het voordeel. Protopsaltis hield goed stand in het blok en maakte de score weer netjes gelijk bij 8-8.

Vanaf 11-13 kon Maaseik net ietsje voor blijven op de thuisploeg. Bij 22-22 lukte het de Oost-Vlamingen om opnieuw op gelijke hoogte te komen, om dan vervolgens toch met setwinst te gaan lopen met het kleinste verschil: 26-24.

De tweede set kende een gelijk opgaand verloop van 3-3- over 6-6 naar 8-8. Halverwege de set rukte GREENYARD Maaseik zich los van de tegenstander: 10-16.

Gent kon het voordeel van de Limburgers niet meer ombuigen. Met een killblock maakt Ferre Reggers een einde aan de tweede set met setstand 19-25.

Set drie leek goed te starten voor Caruur Gent, maar Maaseik maakte snel weer gelijk. GREENYARD Maaseik kwam op voorsprong, maar voelde wel de hete adem van Gent. Vanaf 12-15 creëerden de Limburgers wat meer ademruimte. Dat voordeel werd later in de set omgezet in setwinst met een score van 18-25.

In set vier waren 4 van de eerste 5 punten voor Caruur Gent. Het was aan Maaseikse zijde al snel tijd voor een tweede time-out bij 9-4. Maaseik bleef ver achterop hinkelen en had de zware taak om een achterstand van zes punten in te halen.

De Limburgers toonden pure vechtlust en knokten naar 17-17. Vanaf dan ging het hard tegen hard met afwisselend setvoordeel aan elke kant van het net.

Geen seteinde bij 25. Beide ploegen bleven haasje-over spelen, tot GREENYARD Maaseik bij 34-36 dan de buit kon binnenhalen.