Goed begonnen is half gewonnen!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 7 januari ’23 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Tectum Achel 3-0 (25-3 25-19 25-15) - scouting

In deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gaf thuisploeg GREENYARD Maaseik bij de start van de wedstrijd al meteen een nieuwjaarsgeschenkje aan de bezoekers van Tectum Achel: een voorsprong bij 4-6.

Daarna drukten de Maaseikenaren het gaspedaal in naar 14-11 en maakten de achterstand ruimschoots goed.

Achel gaf ook wat gas bij en kwam bij 16-16 op gelijke hoogte. Beide ploegen bleven elkaar vervolgens op de hielen zitten.

Met slechts 2 punten verschil haalde GREENYARD Maaseik de set binnen bij 25-23.

De tweede set startte met afwisselend voordeel voor de teams.

GREENYARD Maaseik kwam vlotter aan scoren toe en creëerde een kloof van 4 punten bij 14-10.

Met een fors killblock toverde Adam Bartos 20-25 op de digitale bordjes.

De thuisploeg bleef in het voordeel spelen en mocht ook set 2 voor zijn rekening nemen met 25-19.

In set 3 nam GREENYARD Maaseik een vliegende start. Protopsaltis zorgde met 2 opeenvolgende blocks voor een score van 7-2.

Maaseik kon de gevormde kloof nog verder opschalen naar zeven punten bij 15-8.

Hetman en Aloisi kregen ook nog de kans om mee punten te scoren voor de thuisploeg.

Een onmogelijke opdracht voor Tectum Achel om het voordeel van Maaseik om te buigen. Duidelijke setwinst voor GREENYARD Maaseik: 25-23. (CaS)