Geen slippertje gemaakt in Mont-Saint-Guibert

Zondag 22 januari ’23 om 18u30 Axis Guibertin - GREENYARD Maaseik 0-3 (17-25 17-25 25-14 21-25) - scouting

Vanaf het begin van de wedstrijd mocht Greenyard Maaseik aan den lijve ondervinden dat Axis Guibertin best wel eens gevaarlijk kon zijn.
Tot 13-13 verliep de wedstrijd gelijk opgaand. Vanaf dan kon Greenyard Maaseik zich losrukken.
Een succesvolle opslag van Bartos, meteen gevolgd door een killblock van Baghdady en daarbovenop een ace van Bartos bracht de score op 14-20.
Maaseik had ondertussen een duidelijke voorsprong opgebouwd die resulteerde in setwinst bij 17-25.

Greenyard Maaseik kon succesvol starten aan de tweede set. Dankzij een 3e opslagmisser bij de thuisploeg hingen de bordjes op 3-5.
Het killblock van Henri Treial zorgde voor een voorsprong van 4 punten bij 7-11.
Reggers en Vanker mochten op adem komen terwijl Cox en Aloisi hun positie innamen op het veld bij een tussenstand van 11-17.
Guibertin speelde het spel nog mee, maar kon onvoldoende weerstand bieden om het setvoordeel over te nemen: 17-25.

In de derde set rommelde het bij het team van Bertini. Tijd voor een time-out bij 5-1 en opnieuw bij 10-4.
Een aantal fouten kostte de Limburgers waardevolle punten en leverde de thuisploeg een mooie bonus op richting 15-7.
Bij 17-8 was het de beurt aan Hetman om nieuwe energie in de ploeg te brengen. Maar het geluk keerde niet meer. Setstand 25-14.

Ook in set 4 bleef Maaseik enige tijd achterop hinkelen. Vanaf 10-10 helde het voordeel toch weer over naar de Limburgers. Met een stevige aanval bracht Cox de score op 13-16. De thuisploeg liet evenmin niet los en kwam weer op gelijke hoogte bij 17-17.
Maar Maaseik was niet gekomen om een slippertje te maken en kon setwinst en bijhorende wedstrijdwinst noteren bij 21-25. (CaS)