Geen goede vrijdag voor GREENYARD Maaseik

Vrijdag 15 april ’22 om 20u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik 3-1 3-1 (19-25 25-16 25-16 25-23) - scouting

De wedstrijd tegen KNACK Roeselare startte goed voor GREEYNARD Maaseik. Maaseik kwam 5-9 voor en kon lange tijd een 5-puntenkloof aanhouden.

Richting het einde van de set maakte Maaseik er een onklopbare voorsprong van 9 punten van. Dit voordeel leverde Maaseik dan ook setwinst op bij 19-25.

GREENYARD Maaseik nam opnieuw het voortouw bij het begin van set twee.

Roeselare kreeg de achterstand weggewerkt. Vanaf 9-9 werden de rollen omgedraaid en namen de West-Vlamingen de set over.

Maaseik kon het niveau van in de eerste set niet meer terugvinden en moest het onderspit delven. Setwinst voor de thuisploeg bij 25-16.

Bij het begin van de derde set kon GREENYARD Maaseik het voordeel van KNACK Roeselare nog beperken. Maar de motor van de thuisploeg draaide zuiverder en Roeselare kon verder uitlopen naar 11-6.

Maaseik moest meer risico’s nemen en kon de kloof verkleinen.

Roeselare stak echter nog een tandje bij en claimde setwinst met opnieuw duidelijke cijfers: 25-16.

Set vier kwam veelbelovend op gang voor GREENYARD Maaseik. Maar daar was KNACK Roeselare weer.

De scores bleven gedurende de set vrijwel in evenwicht. Een spannend einde dus in deze vierde set.

Setwinst was uiteindelijk voor Roeselare met 25-23. (CaS)