Galawedstrijd NOLIKO Maaseik - Volley Asse-Lennik 3-1 (25-19 25-15 19-25 26-24)

MAASEIK – Met deze galawedstrijd tegen Volley Asse-Lennik gaf het vernieuwde NOLIKO Maaseik een aanzet voor een nieuwe volleybalseizoen 2015-2016. Lennik was niet zomaar gekozen als tegenstander voor deze voorbereidende wedstrijd. Eerst en vooral zocht NOLIKO Maaseik naar een sterke en degelijke tegenstander om zich mee te kunnen meten, maar anderzijds was dit ook het sportieve weerzien tussen Wout Wijsmans en Frank Depestele, weliswaar niet als teamgenoten, maar als tegenstanders van elkaar.

Set 1
Deze galawedstrijd begon voorzichtig 2-2 en 4-4. Met een ace zetten Jelte Maan zijn ploeg op 8-7. NOLIKO Maaseik drukte dan even door naar 11-9, maar de bezoekers uit Lennik bleven volgen 12-11. Raymaekers met een killblock voor 14-11 en Pereyra voor de 16-11. Dan stond er geen maat meer op de thuisploeg 18-11 en Jelte Maan drukte het 20ste punt of, 20-14. Jelte speelde zich in deze fase in de kijker 23-17, door een verloren bal nog prachtig binnen te knallen. Wout Wijsmans kreeg de eer de eerste setbal te scoren 25-19.

Set 2
Zelfde begin in de tweede set 2-2 en 8-5. Opnieuw ging NOLIKO Maaseik dan door over 14-8 naar 16-11. Met een blok zette Nuno Pinheiro 20-12 op het scorebord. Wout Wijsmans van achter de driemeter voor 23-14 zette de zaal in beweging. Met opslag buiten van Pekmans was de set gedaan 25-15.

Set 3
Bij 2-5 in de derde set moest coach Giovanni Torchio voor het eerst ingrijpen met een time out. En dat hielp want NOLIKO Maaseik naderde terug tot 4-5. Lennik nam de voorsprong bij de eerste technische time out 6-8. Bij NOLIKO Maaseik sputterde de motor even 7-13 en onder leiding van kapitein Wout Wijsmans zocht de ploeg terug naar het juiste ritme. Dit wilde echter niet meteen lukken 8-16. Pereyra kon de ban breken 9-17, maar ook dat kon niet maar helpen 11-21. Op setbal voor Lennik sloeg de machine dan terug aan de gang en NOLIKO Maaseik beende bij van 14-24 tot 19-24, maar Peekmans maakte uit 19-25.

Set 4 Over 3-3 liepen de bezoekers opnieuw uit 6-8. Jelte Maan blokte zijn ploeg langszij 9-9. Toch liet NOLIKO Maaseik het weer gaan 9-13, maar vocht onder impuls van Wijsmans vervolgens ook terug 12-13 en 14-14. Met een voetfout van Andringa bij de driemeteraanval, kwam NOLIKO Maaseik dan eindelijk toch eens op voorsprong in deze vierde set 16-15. Maar nogmaals ging het haasje over 16-18 en 18-20. Rob Bontje toonde dan zijn kunde in het blok, 20-20, voor de gelijkmaker. Wout Wijsmans met een blok voor 22-22 en ondertussen was de spanning in de zaal merkbaar te voelen. Wout knalde ook nog eens de matchbal op het scorebord 24-23. Depestele zette gelijk 24-24. Wijsmans opnieuw aan zet 25-24 en dan de ontlading met een ace van Pereyra, 26-24.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Pinheiro, Bontje, Jorna (lib) Kwamen in: Padar, Finoli

Spelende voor de bezoekers Kindt, Depestele, Baetens, Overbeeke, Sugranes, Colson, Sparidans (lib) Kwamen in: Pekmans, Cosemans, Andringa