Ethias Volley League : NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen 3-0

Zaterdag 19 december '15 om 20u30 3-0 (25-21 25-23 25-19) - SCOUTING

MAASEIK – Vanavond stond voor NOLIKO Maaseik een moeilijke klant in de LOTTO Dôme om partij te komen geven aan de thuisploeg, namelijk Menen. Met de jammerlijke nederlaag in Griekenland tegen Thessaloniki was het afwachten hoe de ploeg zich vanavond zou herpakken.

Set 1 Met een blok van Sinnesael op Raymaekers begon Menen het beste aan de wedstrijd 1-3. Jelte Maan zette met 5-5 NOLIKO terug langs zij, maar het waren vooral de mokerslagen van Wout Wijsmans vanop de servicelijn die de grootste het grootste aandeel hadden in deze remonte. Smit sloeg even later ver buiten en daarmee was het 8-6. Over 13-12 blokte Wout Wijsmans naar 16-14. Pereyra knalde naar 20-19 en tipte daarna listig naar 21-19. NOLIKO stoomde dan door naar 23-19 en Pereyra zorgde met een goede duwbal voor setbal, 24-19. Wout Wijsmans mocht de set afronden, 25-21.

Set 2 Over 4-2 was de thuisploeg meteen terug bij de les, 8-5. Smit sloeg zijn opslag buiten, 10-8. Matias Raymaekers sloeg de bal buiten voor 12-12 en daarmee moest alles overgedaan worden. Pinheiro kon met een blok 15-12 forceren en Pereyra bleef lekker scoren 16-13. Met 20-18 mocht NOLIKO de teugels niet laten vieren. Pereyra knalde nog naar 23-20, maar met een aanval buiten van Maan kroop Menen dichter tot 23-22. Toch kreeg Maan het vertrouwen van Pinheiro en scoorde vervolgens setpunt 24-22. Pereyra haalde de set naar Maaseik, 25-23.

Set 3 NOLIKO Maaseik startte erg ongeconcentreerd aan de derde set 2-5. Wijsmans in de pipe naar 5-6. Ver Eecke scoorde mooi via het NOLIKO blok, 6-8. Wijsmans sloeg net buiten 10-12 waardoor de 2-punten kloof bleef bestaan. Enkele missertjes later werd de achterstand zelfs 11-15. Dan Wijsmans terug aan opslag, 13-15 en meteen time out Menen. Over 13-16 en 14-18 kon Wout Wijsmans met een blok en een spetterende aanval de score voor NOLIKO opkrikken, 17-19 en 18-19. Dan ging de aanval bij Menen buiten en 19 gelijk. Bontje met een blok voor 20-19 en Kvalen dan buiten 21-19. Als diezelfde Kvalen dan ook nog eens niet voorbij het blok van Wijsmans kwam, waren de kansen helemaal gekeerd 22-19. Smit in de pipe buiten en matchbal 24-19. En dan Wout Wijsmans op pas van 2de libero Dumont voor matchwinst, 25-19.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Pinheiro, Bontje, Jorna (lib)
Kwamen in: Broshog, Finoli, Padar, Dumont

Spelende voor de bezoekers Kvalen, Sinnesael, Ver Eecke, Barais, Smit, Valkiers, Lemay (lib)
Kwamen in: Vandeweyer, Heyrman