En op naar de 1/2 finale BvB !!!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Woensdag 14 november 2018 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Haasrode Leuven 3-1 (25-22 25-20 22-25 25-18)

GREENYARD Maaseik stond vanavond in de terug match van de kwartfinales van de Beker van België. In Leuven had Maaseik al gewonnen dus daarmee had de thuisploeg in de eigen STEENGOED Arena alle kaarten in eigen handen om de halve finales te halen.

Set 1: Haasrode Leuven opende weliswaar de wedstrijd, maar Jelte Maan zette al snel orde op zaken, 3-1. Over 5-3 en 9-5 controleerde GREENYARD Maaseik het begin van de eerste set. Dan sloeg ook de motor bij Haasrode Leuven aan en bij 14-14 stonden de bordjes terug gelijk met aan ace van Mathieu Vanneste.

Seppe Baetens legde even later echter ook een ace op het canvas, 17-14. En na een time out vanwege Haasrode Leuven scoorde hij er nog één, 18-14. Hiermee nam GREENYARD Maaseik terug afstand richting setwinst. Het winnen van twee sets was immers de sleutel om door te stoten in de Beker Competitie. Maar bij 19-19 stonden plots de bordjes weer gelijk. Jelte Maan ging voor 21-19. Bij 24-21 had Maaseik setpunt en dan kon Seppe Baetens deze in eigen huis houden, 25-22.

Set :  In set twee ging het aanvankelijk gelijk op 4-4. Over 13-9, blok van Jolan Cox, vocht GREENYARD naar 18-14. Toch bleek het erg moeilijk om Haasrode Leuven definitief terug te wijzen, 19-17. Maar bij 22-17 verzekerde GREENYARD Maaseik zich van de volgende ronde. Jolan Cox voor setpunt, 24-19 en tenslotte scoorde Jelte Maan de 25-20.

Set 3: In de derde set kwamen Stef Van Heyste en Simon Peeters in voor Jay Blankenau en Jelte Maan. Over 6-6 en 9-9 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Timo Tammemaa scoorde 14-11, maar bij 17-17 kwam Haasrode Leuven terug aan het venster kijken. Bij 17-18 nog coach Banks even een time out. Jens Cristiaens zette een tweepuntenkloof op de tabellen, 19-21. Bij 22-24 kregen de bezoekers een setbal. Simon Peeters vocht nog even tegen, 22-24, maar opnieuw Jens Cristiaens kwam tot scoren, 22-25.

Set 4: Ook in de vierde set aanvankelijk gelijk opgand, 4-4. Maaseik via Robert Wojcik een eerste kloofje, 11-8. En dan ging het plots snel over 16-9 en terug naar 18-16. Elias Thys blokte terug een grotere voorsprong bij elkaar, 20-16 en dat bleek voldoende voor matchwinst. Hij scoorde ook het laatste punt 25-18.