Een ronde verder in de BvB!

<p>Foto ZUPP</p>

Woensdag 6 november 2019 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme: 3-0 (25-16 25-14 27-25)  - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik mocht vanavond in de eigen STEENGOED Area aantreden tegen VBC Waremme om zo, na 0-3 winst in de eerste wedstrijd, te proberen om de kwalificatie voor de halve finales van de Beker van België veilig te stellen.

Set 1 GREENYARD opende de wedstrijd met een 8-5 en 14-10, ace Wojcik. Met een blok scoorde Elias Thys de 21-14 en lag de eerste set voor de thuisploeg al snel voor het grijpen. Jelte Maan toonde de overmacht van GREENYARD met een ace, 23-15 en tenslotte verschalkte ook Elias Thys de bezoekende verdediging met een listige opslag, 25-16.

Set 2 Met nog één benodigde set voor de kwalificatie, liet GREENYARD er geen gras over groeien en namen zij de bezoekers in een houdgreep, 4-0 en 10-1. Roman Abinet kon toch nog eens mooi naast het blok scoren, 12-4, maar dat kon de thuisploeg niet echt afremmen, Adri Aganits met een blok voor 14-5 en een aanval door het midden, 15-6. Ook Elian Thys bleef scoren door het midden, 21-10. Florian Malisse belande in het blok, 24-13 en het was Rasmus Nielsen die het na aan mooie rally mocht afmaken, 25-14.

Set 3 Over 6-4 nam GREENYARD opnieuw vroeg in de set de leiding in handen, 13-8. Waremme beende dan op kousenvoeten bij tot 15-14 en 16 gelijk. En de bezoekers namen dan bij 17-18 voor het eerst de voorsprong en konden die meteen verder uitdiepen naar 17-19. Bij 19 stonde de bordjes terug gelijk. Bij 22-22 was alles nog mogelijk. Rasmus Nielsen sloeg op de hoek naar 24-23 match punt voor GREENYARD Maaseik. Zijn opslag ging echter buiten, 24 gelijk. Dan scoorde Jonas Kvalen, 25-24. Chris Zuidberg zette terug gelijk, 25-25. Opnieuw werd Jonas Kvalen in positie gebracht, 26-25 en zo ook aan de andere kant kreeg Chris Zuidberg de bal aangespeeld. Maar die sloeg net naast de lijn buiten en daarmee ging de wedstrijd naar GREENYARD Maaseik, 27-25.