Dinsdag 3 december 2013 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Olympiacos Piraeus (GRE)

3-0 (25-18 31-29 25-18) - scouting

Set 1: Een lucky opslag van Pereyra bracht Maaseik een eerste keer op voorsprong en die werd dadelijk uitvergroot naar 8-5. Bij 12-06 werd het tijd voor een eerste Griekse TO. Een NOLIKO old-fashion bleef doorgaan op zijn elan en rustte even bij 16-10. Er kon geen enkele bal misgaan en de voorsprong liep uit tot 19-12. Ditmaal waren de service-missers bij Piraeus te tellen en de eerste set werd afgerond met 25-18.

Set 2: Een betere Griekse start (4-6) kon geen grote voorsprong opleveren. Michael Parkinson blokte af tot 7-7 en Jeffrey Menzel zorgde voor een 8-7 voorsprong. De midden aanvaller Smaragdis bleef gevaarlijk. Piraeus nam de voorsprong over (12-14) en de tweede technische TO gaf een stand van 15-16. Het werd spannend bij 20-19. De ongekomen Kokkinakis serveerde naar 20-21, tijd voor een TO van coach Verstraten. Een foute opslag van Perayra bracht Piraeus op setbal maar Hoho milderde (23-24). Michael Parkinson blokte naar 26-25. Een super spannende set eindigde na een prachtige service van Menzel op 31-29.

Set 3: Weer begon de set gelijkopgaan maar NOLIKO bleek weer beter en rustte even bij 8-6. Om dan het gas niet terug te nemen: bij 12-08 moest coach Kazazis al ingrijpen. Coach Verstraten moest bij 15-13 en na twee netfouten van Mathias Raymaekers even herstellen. Van dan af ging het stomend verder: 23-17 en de 200ste Europese wedstrijd werd afgesloten met een 3-0 (28-18) overwinning en opnieuw een tweede plaats in de poule.

NOLIKO MAASEIK: Menzel, Hoho, Valkiers, Pereyra, Derkoningen, Raymaekers, Parkinson
Kamen in: Lecat, Devany

Olympiacos PIRAEUS: Christofodelis, Maroulis, Stefanou, Caldeira, Papadopoulos, Yordanov, Smaragdis.
Kwam in: Kokkinakis