Dinsdag 29 oktober 2013 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VK Ostrava (CZE)

3-0 (25-10 25-20 25-15) - scouting

MAASEIK – Vanavond stond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Champions League seizoen op het programma tegen het TsjechischeVK Ostrava. Het was niet de eerste wedstrijd van het nieuwe Europese seizoen want die had NOLIKO Maaseik in Belgorod verloren.

Set 1
NOLIKO Maaseik startte meteen goed met een 2-0 en 8-4, dankzij het opslag geweld van onze Amerikaanse international Jeffrey Menzel. Na de time out ging Menzel op dat elan verder waardoor de NOLIKO aanval makkelijk kon scoren 10-5. Bij 13-6 leek deze eerste set een simpele walk over te worden, tenminste als de mannen van Di Pinto geconcentreerd zouden blijven. Tot 16-6 lukte dat alvast bijzonder goed en over 20-8 (Menzel) was de eerste set al snel binnen met een memorabele 25-10, ace van Pereyra.

Set 2
Jelte Maan opende de tweede set meteen met een goed blok 1-0 en met een goede aanval zette Jelte ook de 4-0 op de tabellen, meteen het sein voor coach Smejkal om een vroege time out te nemen. Op Jelte Maan stond geen maat meer, met 2 aces op rij knalde hij naar 7-1. Met 8-1 stonden de Tsjechen er radeloos naar de kijken, 11-2. Dan liep het even wat minder voor de thuisploeg en kon Ostrava terug komen tot 12-6 en 14-13. De thuisploeg vond net op tijd de oplossing om de opmars van Ostrava te stoppen 15-13 en 16-14. Mauler buiten voor 20-16 en daarmee zat NOLIKO Maaseik terug op koers voor tweede setwinst via 22-18 en 23-19 door een uitmuntende Parkinson aan het net. Met een tweede bal ronde Matias Valkiers dan mooi af 25-20.

Set 3
Over 3-1 en 6-2, dodelijke ace van Pereyra, stoomde de thuisploeg opnieuw door naar 8-4, Michaël Parkinson. Over 11-6 kon NOLIKO rustig verder bouwen aan zijn voorsprong, 13-6 en 16-9. Bij 20-13 (Maan) was NOLIKO zeker van winst en via 22-14, blok Matias Raymaekers, kon absolute uitblinker Michaël Parkinson in stijl afronden 25-15.