De finale is binnen voor GREENYARD Maaseik!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 13 maart ‘21 om 20u30 GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven 3-1 (25-22 25-23 26-28 25-22) - scouting

Vanavond begonnen de terugrondes in deze Champions Four. Daarin moest GREENYARD Maaseik in enkele dagen tijd terug aantreden tegen BDO Haasrode Leuven. In Leuven werd de klus nog eenvoudig geklaard en het zou dus zaak zijn voor de thuisploeg om alle concentratie aan de dag te leggen en zich niet te laten verrassen.

Set 1 – GREENYARD Maaseik opende meteen met 3-1. Over 9-7 en 13-11 bleven de bezoekers dapper volgen, 16-14. Jelte Maan kwam goed door op de hoek en sloeg naar 19-16, maar bij 19-18 kwam Haasrode Leuvel nog stevig opzetten. Martinez klopte even later zijn ploeg naar 21-18 en daarmee leek het lot van de eerste set bezegeld. Maar opnieuw naderden de bezoekers tot op één punt, 21-20, waardoor het nog spannend bleef in deze set, 23-21. Martinez scoorde setpunt, 24-21 en Michell Stahl scoorde dan door het midden, 25-22.

Set 2 – Ook in de tweede set bleef de stand lang in evenwicht, 2-2 en 5-5. Mitchell Stahl zag zijn kans schoon voor 12-9 waarop de bezoekers een time out namen. Over 17-15 beenden de bezoekers bij tot 18 gelijk. GREENYARD bleef echter aan zet, 21-19, maar opnieuw wilde Haasrode Leuven niet wijken, 22-22. Jelte Maan ging vol voor de 24-22 en tot slot sloeg de ingekomen Witvrouwen zijn opslag buiten, 25-23.

Set 3 – Over 5-5 en 10-10 hielden ook in deze set de ploegen elkaar goed in evenwicht. Jelte Maan sloeg via het blok naar 14-12. Dat deed hij even later nog eens over voor 17-14. Kindt blokte naar 20-17, maar weer maar eens in deze wedstrijd kon Haasrode Leuven terugkomen, 20-20. Mitchell Stahl sloeg zijn opslag tegen de netrand, maar gelukkig voor hem viel die net aan de goede kant, 23-21. Bij 23-23 werd het nog maar eens heel spannende in de STEENGOED Arena. Kindt ging vol voor matchpunt, 24-23. De Paepe zette gelijk, 24-24 en Jelte Maan kreeg zijn aanval niet onder controle, 24-25. Kindt voor 25 gelijk en ook voor 26-26. Baetens via het blok voor 26-27 en dan sloeg Mitchel Stahl buiten, 26-28.

Set 4 – De bezoekers grepen bij 4-1 naar een eerste time out, maar veel hielp dat niet, 9-5. Stahl kon volledig vrij in het midden de 14-9 scoren. In deze fase van de set konden de bezoekers de kloof echter niet meer dicht krijgen 17-12 en 20-15, Lou Kindt. Martinez besloot een mooie rally met 22-16. Bij 23-20 vond coach Banks het nodig om in te grijpen met een time out, maar dat pakte niet meteen goed uit. Haasrode Leuven kwam terug tot 23-22. Mitchell Stahl sloeg dan naar 24-22 en Seppe Baetens zag zijn aanval tot slot in het net belanden, 25-22.