BVMV Beerse onder druk gezet, wint alsnog van Jong NOLIKO Maaseik

uitslag: 3-1 (25-23, 28-26, 30-32, 25-22)

Opstelling: Van den Boorn, Dirks, Beesmans, Vanhoof, Saes, Janssen en libero van Rossem

kwam in: Winkels

1ste DIV Heren A. Het ontbreken van Tim Grözer (spierkwetsuur) is een serieuze streep door de rekening.  Hierdoor start Ivo Saes in de basis.

BVMV Beerse komt andermaal met een totaal verschillende opstelling aan de "opslag".  Maaseik heeft het de eerste set moeilijk met het type bal (molton).  Dit resulteert in een 7-tal rechtstreekse receptiemissers en een 6-tal fout services. Toch krijgt men langzaam aan meer grip op de tegenstander en kan men 18-12 nog bijna ombuigen. 25-23.  Toch een goede remonte die spijtig genoeg te laat werd ingezet.  Het gaf de burger (en de coach) hoop dat dit varkentje wel gewassen kan worden.

In de 2de set loopt NOLIKO Maaseik ook redelijk vlot weg en bouwt eenvoudig een 5-puntenkloof uit.  Dirks is onhoudbaar in aanval en ook Ivo Saes draagt receptioneel zeker zijn steuntje bij.  Beerse komt nog wel terug tot 21-24, maar NOLIKO Maaseik heeft toch 3 setpunten,… die allemaal vakkundig de nek worden omgewrongen.  Service buiten, flutbal die valt, aanvallend niet scoren… een zeker setwinst wordt gewoon lullig weg gegooid en 0-2. Effe slikken

in set 3 blijft het lange tijd gelijk.  Toch kan NOLIKO Maaseik weer een kloofje maken dankzij een sterk spelend midden (Beesmans en Janssens). weer setbal en ace!!! 2-1,…, denkt de hele zaal.  Maar onze "vriend" op de stoel had zijn leesbril op ipv zijn bril om ver te kijken en geeft een bal een halve meter binnen, buiten.  Service BVMV Beerse, uit! Weer setwinst.  Maar nee, deze bal is binnen… frustratie verbijten, proberen beleefd te blijven en denken dat ook deze mensen hun hobby uitoefenen… Na een lang gevecht kan NOLIKO Maaseik toch de set binnenhalen 30-32.

In de 4de set weer de leiding, maar worden we weer ziek in het bedje van de afgelopen weken.  De aanvoer stokt weer en er worden ook in service veel fouten gemaakt.  tot 22-22 kunnen we de schijn nog hooghouden, maar finaal bezwijken we toch onder de druk. 3-1 tegen een, met alle respect, geen weergaloze tegenstander.  Het gevoel van 3 verloren punten overheerst zelfs daags nadien nog bij de coach.

Het gebrek aan trainingsarbeid (ziekte, kwetsuren en professionele activiteiten) begint toch zijn tol te eisen.  Hopelijk dat we het ergste nu gehad hebben en dat we terug degelijk kunnen beginnen te trainen en ons vizier weer naar boven kunnen richten.

Kris

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments