Bordjes hangen gelijk

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 29 februari 2020 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik – Decospan Menen 3-0 (25-17 25-17 31-29) - scouting

In de ‘Best of 3’ voor een ticket in de final four van de Euromillions Volley League stond VC GREENYARD Maaseik met de rug tegen de muur. Na de zeer nipt verloren wedstrijd in Menen moest het winnen om zijn kansen gaaf te houden.

De thuisploeg nam meteen een vliegende start naar 3-0 na een opslagreeksje van spelverdeler Zimmerman. Het plan was duidelijk, meteen alle registers opentrekken om Menen geen duimbreed toe te laten. Dat resulteerde halverwege de set in een 19-12 voorsprong. De West-Vlamingen konden niet meer terugkomen en zo werd de eerste set gewonnen door Maaseik met 25-17 na vlijmscherpe aanval van Kvalen.

In de tweede set boden de zwart-groenen meer weerwerk, maar een goed verdelende Zimmerman kon ze enkele malen op het foute been zetten waardoor er een eerst kloofje gemaakt kon worden. De flow zat goed in de tribunes van de STEENGOED Arena en op het veld was dat niet anders. Via 16-11 halverwege de set kreeg Maaseik een vrijgeleide naar setwinst. Opnieuw was de eindstand 25-17.

De derde set begon een stuk twijfelachtiger. Het team van coach Depestele stond erop niet zonder op zijn minst setwinst terug te keren naar het andere uiteinde van het land. Zijn team vocht en bleef doorheen de hele set aanknopen. Toen opposite De Vries ook nog eens sterk begon te serveren kwamen ze zelfs op voorsprong in de STEENGOED Arena, 17-18.

Coach Banks was er niet gerust op en greep in met een time-out. Wat volgde was spanning tot en met. De ploegen bleven om beurt scoren waardoor de score hoger op liep dan 25. Zowel Menen als Maaseik kreeg enkele kansen om de set binnen te halen, maar het winnende punt bleef uit. Tot medical Joker Teppan slim de buitenkant van het Meense blok wist te vinden bij 28-27. Het gejuich rolde van de tribunes.

Dankzij deze 3-0 overwinning zal er een belle nodig zijn om te beslissen wie naar de final four van de Euromillions Volley League mag. Deze zal volgende zaterdag opnieuw in de STEENGOED Arena gespeeld worden! Supporters op post om ons naar de volgende fase van de competitie te schreeuwen.

Coach Banks startte met kapitein Maan, Aganits, Semeniuk, Teppan, Zimmerman, Kvalen en libero Dronker.

Menen begon aan de partij met kapitein Sinnesael, Schouteten, De Vries, Colson, Ver Eecke, Rotty en libero Vanneste. (BrF)

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

Volleybalclub GREENYARD Maaseik