Auwch

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Dinsdag 2 mei ’23 om 20u30 VC GREENYARD MAASEIK - Knack Roeselare 1-3 (19-25 25-19 27-29 19-25) - scouting

GREENYARD Maaseik startte met een 3-1 voorsprong aan de wedstrijd tegen Knack Roeselare. Maar al snel moest de thuisploeg een achterstand van vier punten inhalen. Roeselare stond te stevig in het blok. Het lukte Maaseik vervolgens ook niet om in de opslag het spel van de West-Vlamingen te breken.

Bij 14-19 kreeg Hetman de kans om serverend punten te scoren. Maar ook dat resultaat bleef uit. Roeselare daarentegen speelde vlotjes verder en kon de eerste set binnenrijven met 19-25.

In de tweede set kon Maaseik De Knack wel het vuur aan de schenen leggen. Al vielen de punten wel afwisselend aan beide zijden van het net, van 5-5 over 9-9 naar 14-14.

Vanaf 15-14 wakkerde Protopsaltis het vuur aan bij zijn teamgenoten en kon GREENYARD Maaseik vier punten uitlopen naar 20-16. Roeselare wist het Limburgse vuur niet doven. Set twee bleef eigendom van GREENYARD Maaseik met setstand 25-19.

Set drie begon ook veelbelovend voor GREENYARD Maaseik. Snel en scherp spel bracht 9-6 op de bordjes. Dankzij een ace van Protopsaltis werd het vervolgens 10-6. Het vuur in de Steengoed Arena (bedankt aan alle supporters!) werkte motiverend voor het team van Bertini.

Maar daar was Roeselare weer, dat de score terugbracht naar 14-14. Het was opnieuw Protopsaltis die met een ace een kleine voorsprong creëerde: 17-15.

Maar Knack Roeselare had zich ondertussen vastgebeten in de set en nam het voordeel over. Ook GREENYARD Maaseik liet niet los en bracht de stand opnieuw op 23-23. En vanaf dan was het pure spanning. Het voordeel helde afwisselend over naar de beide speelhelften. Uiteindelijk kon Roeselare de set uitmaken met 27-29.

Een moeilijke vierde set voor de thuisploeg. Maaseik moest een 10-14 achterstand verteren.

Kukartsev scoorde de ene harde aanval na de andere. Bij 11-18 voelde iedereen de bui al hangen.

Niet veel later duwde Roeselare door naar setwinst met 19-25.