3 vette punten voor NOLIKO Maaseik tegen Knack Roeselare...

<p>Foto ZUPP</p>

Dinsdag 18 april 2017 om 20u30 NOLIKO MAASEIK - Knack Roeselare 3-1 (20-25 25-18 25-21 25-20) - scouting

NOLIKO Maaseik tegen KNACK Roeselare in de LOTTO Dôme strijdend voor de eerste plaats, maar vooral voor de laatste punten op definitief zeker te zijn van de finale van de play-offs waren nog veel belangrijker.

Set 1 KNACK Roeselare nam de thuisploeg meteen in de klem, 2-6. Raic vocht terug naar 5-7 en Rychlicki scoorde de aansluitende 6-7. Met 6-8 gingen beide ploegen naar de eerste technische time out. Maar opnieuw kon Roeselare een kloofje uitdiepen 7-11 en 11-16. Over 16-20 vocht NOLIKO Maaseik dapper terug, maar de eerste setwinst kon KNACK Roeselare niet meer ontsnappen, 17-22 en 20-25.

Set 2 Over 5-5 gingen beide ploegen opnieuw verbeten de strijd aan, 8-7. Orczyk sloeg zijn bal buiten, 12-10 en stilaan draaide NOLIKO Maaseik mee in de wedstrijd. Skladany ging met een ace zelfs voor 14-11. En NOLIKO Maaseik bleef aan zet met 16-13. Raic knalde met vol risico naar 21-15 en de inkomen Claes sloeg zijn service in het net, 23-17. Colson door het midden voor setpunt, 24-18 en Jelte Maan zette de gelijkmaker op het bord, 25-18.

Set 3 NOLIKO Maaseik ging met 3-0 van start in de derde set en hield die voorsprong vast tot 8-5. Martijn Colson sloeg zelfs naar een 11-6 voorsprong en Raic knalde hard via het blok naar 16-11. Met Wijsmans aan de opslag ging het naar 19-12 en hiermee nam NOLIKO Maaseik een grote stap richting tweede setwinst. Coach Rousseaux trachtte met een time out het tij nog te keren, maar Orczyk sloeg buiten, 20-13. Gertjan Claes milderde nog tot 22-17 en zo kwam Roeselare ook nog terug tot 22-19. Opnieuw Colson voor setpunt, 24-20 en deze keer Raic die de set binnen haalde, 25-21.

Set 4 Over 2-2 ging het dan snel naar 5-7 en 6-8. Raic met een kill block op Van Hirtum en terug 8 gelijk en dan mocht hij met 11-10 de voorspong voor NOLIKO Maaseik overnemen. Bontje scoorde 14-12 en daarmee nam Rousseaux een time out. Colsen zonder blok door het midden naar 16-14 en de LOTTO Dôme stond op ontploffen. Maar Tuerlinckx sloop listig bij tot 18-17, maar Bruno voorkwam erger, 19-17. Over 20-18, service Tuerlinckx buiten, sloeg Jelte Maan in de rally naar 21-18. Raic naar 22-18, maar Orczyk counterde 22-19. Rob Bontje ging in twee tijden door het midden naar 23-19 met aanval en 24-19 met een blok. Claes sputterde met 24-20 nog even tegen, maar andermaal Rob Bontje nam de volle buit, 25-20 en daarmee ook mathematisch de zekerheid op een plaats in de finale van de play-offs.