3 smakelijke punten voor GREENYARD Maaseik

Zondag 11 oktober '20 om 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst 3-0 (28-26 25-22 25-21) - scouting

GREENYARD Maaseik begon zijn eerste thuiswedstrijd in dit, door Corona totaal vervreemde, volleybalseizoen 2020-2021 tegen LINDEMANS Aalst. De thuisploeg was nog maar net in de Europese competitie terug verwezen naar de CEV Cup en het was dus uitkijken hoe de ploeg zich hierop zou herpakken.

Set 1 Jolan Cox opende met 1-0. GREENYARD Maaseik nam een eerste kloofje naar 10-7. Beide ploegen hielden elkaar mooi in evenwicht 14-13 tot Jelte Maan vanaf de servicelijn een paar torpedo’s lanceerde naar 17-14 en 18-14.

Esfandiar sloeg hard naar 20-19, maar Aalst counterde voor 20 gelijk. Bij 22-20 greep coach Devoghel naar een time out, maar dat kon de thuisploeg in eerste instantie niet ontwrichtten, 23-21 en 24-22. Met een blok op Jelte Maan lagen de kaarten plots anders, 24 gelijk.

Nu was het coach Banks die aan de noodrem trok. Jolan Cox voor 25-24, maar blok Estandiar buiten . Opnieuw dan Cox voor 26-25, maar Lou Kindt met zijn opslag in het net, 26 gelijk. Maaseik terug op voorsprong door opslag Aalst buiten 27-26 en dan sloeg Jolan Cox, ditmaal vanaf de opslag, opnieuw toe, 28-26.

Set 2 Ook in de tweede set bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, 10-10. GREENYARD Maaseik kan dan voor het eerst terug een kleine afstand nemen van zijn tegenstander, 13-10 en 15-12. LINDEMANS Aalst gaf zich echter nog niet gewoon, 15-14 maar GREENYARD Maaseik reageerde meteen scherp naar 18-15 en 20-15.

Opnieuw kwamen de bezoekers aandringen, 20-18 en het teken voor Joel Banks om een time out in te lassen. En met succes, Esfandiar met een ace voor 22-18 en dan spelverdeler Karimisouchelmaei uit de tweede hand voor tweede setwinst, 25-22.

Set 3 LINDEMANS Aalst ging als best van start in de derde set, 1-3. Bij 3-3 stonden de bordjes terug gelijk tot 6-6. Jolan Cox tipte listig tegen het bezoekende blok dat buiten viel, 8-6 en met Dany Poda die in het net sloeg stond GREENYARD zomaar op een kleine voorsprong, 9-6. Jelte Maan dikte verder aan naar 10-6 terwijl het talrijke aanwezige publiek in de STEENGOED Arena het geleverde spel kon spaken. De thuisploeg moest dan even een aantal punten inboeten en zag zo de bezoekers gelijk komen tot 11-11.

Enkele mooie rally’s volgende waarbij GREENYARD nipt op de bovenhand bleef houden 13-12 tot Smidl van Aalst de kans kreeg voor zijn ploeg de voorsprong over te nemen, 13-14. GREENYARD deed echter haasje over 15-14 en Esfandiar scoorde vanaf de opslaglijn, 16-14. Over 18-16 bleef het echter spannend in deze derde set, 19-19 en 22-20, blok Elias Thys. Jolan Cox sloeg dan hard naar matchbal, 24-21. En met een blok maakte Esfandiar het uit, 25-21.