3 punten voor kersvers papa Fulvio!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 10 december ’22 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin 3-0 (25-19 25-21 25-21) - scouting

GREENYARD Maaseik begon rustig maar kordaat aan de wedstrijd. Dit resulteerde al vrij vroeg in een kloofje van 3 punten. Bij 8-3 werd dan ook al een eerste time-out ingelast bij AXIS Guibertin.
Maaseik bleef goed scoren in aanval en maakte er vrij eenvoudig 16-9 van.
Guibertin kon onvoldoende weerstand bieden en bijgevolg haalde Maaseik set 1 binnen met 25-19.

In set 2 nam Maaseik opnieuw een vlotte start, maar werd bij 5-5 wel bijgebeend.
De thuisploeg gaf wat gas bij. Met een killblock zorgde Henri Treial voor de 9-6 op het scorebord.
Maaseik duwde verder door en creëerde een verschil van 4 punten bij 15-11.
Guibertin kwam regelmatig nog tot op 2 punten verschil. En begon vooral richting het einde van de set nog te dreigen.
Maaseik had uiteindelijk toch voldoende aan 1 setbal voor setwinst bij 25-21.

Ook in het begin van set 3 had GREENYARD Maaseik de set goed in handen.
Bij een stand van 12-8 plande AXIS Guibertin een time-out om de flow van de thuisploeg te breken.
De thuisploeg bleef echter ongeslagen en kon een comfortabel voordeel behouden. Met een fikse aanval zorgde Jolan Cox voor de 18-14.
Opnieuw een time-out voor de bezoekers bij 20-17. Maar Maaseik speelde met vertrouwen en had aan 2 matchballen genoeg voor de overwinning (25-21).