1/4 Beker van België: NOLIKO Maaseik - VDK Gent 3-0

Woensdag 11 november ’15 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VDK Gent: 3-0 (25-15 25-21 25-23)

MAASEIK – Op wapenstilstand werden in de LOTTO Dôme in Maaseik toch nog de degens gekruist. Het zou een strijd worden tussen thuisploeg NOLIKO Maaseik en de bezoekers van VDK Gent in de kwartfinale van de Beker van België. Een strijd die gevoerd wordt over twee wedstrijden en dit was de eerste wedstrijd van deze dubbelconfrontatie.

Set 1 NOLIKO Maaseik startte erg fel 5-1 en 8-4, ace van Wout Wijsmans. Ook Matias Raymaekers plaatste met 11-6 een perfect ace. Maaseik controleerde verder en Pereyra zette zijn ploeg om 16-9 bij de tweede technische time out. Ter Maat ver buiten voor 20-12 en bij 22-13 dook de bezoekende coach Luc Engelschenschilt in zijn tweede time out. Het mocht echter niet meer baten voor de bezoekers, 25-15, service buiten Degruyter.

Set 2 In set twee ging de stand eerder gelijk op tot 8-6. 11-7 en NOLIKO Maaseik nam terug de controle over de set, 16-12. Rob Bontje met een plaatsbal voor 19-14. Dan stapelde de thuisploeg enkele foutjes op en dat deed VDK Gent naderen tot 20-18. Dan nam Wout Wijsmans zijn verantwoordelijkheid en kwam twee maal opzetten van achter de driemeter, 23-20 en 24-20. Dan sloeg Depaepe zijn opslag buiten, 25-21.

Set 3 Bij 3-4 kwam de thuisploeg voor het eerste in de wedstrijd op achterstand. Finoli zette met een ace gelijk 7-7, maar Ter Maat mocht met 8-7 zijn ploeg naar de eerste time out loodsen. Finoli troonde zich tot een ware acrobaat: hij ging nog diep in het veld een bal halen en duikelde daarbij over de ledboarding 9-8. Toch kon Maaseik in deze set nog niet doorduwen 13-14. Raymaekers dropte zijn service in het net en dat bracht VDK Gent op 14-16. Jelte Maan met een blok voor de gelijkmaker 16-16 en dan zag Ter Maat zijn aanval in het net stranden 17-16. Wout Wijsmans knalde in de brievenbus voor 21-20 en Bontje tipte al dalend in het blok naar 24-22. Tot slot ging de servie van VDk Gent buiten 25-23.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Finoli, Bontje, Jorna (lib)
Kwamen in: Pinheiro, Padar, Broshog

Spelende voor de bezoekers Ter Maat, Devriese, Dossett, Stuer, Degruyter, Surma, Nagels (lib)
Kwamen in: Andriessen, Engelschenschilt, Depaepe