Waar was Jay?

<p>Foto Tim Verhaegen</p>

Het leuke van de sport in het algemeen, en van volleybal in het bijzonder, is dat álles hoe dan ook onvoorspelbaar blijft.

Verrassingen horen erbij! Neem nu Haasrode-Leuven dat gisteravond twee sets de vloer aanveegt met Waremme (2 keer 25-14). Case closed, denk je dan ("Auf Wiedersehen, Waremme!") Niks van. De WaWa's winnen nipt met 29-31, en nog eens even nipt met 28-30. En doen er dan nog een droge 8-15 bij. Leg het maar uit… Da's dus volleybal.

Ook GREENYARD Maaseik pakte gisteravond uit met een verrassing van formaat. Noodgedwongen! Geen Jay Blankenau op het terrein, zelfs niet op het wedstrijdblad!

Tja, onze Canadese spelverdeler is al even op de sukkel met zijn rug. Vorige week tegen Menen was ie al héél twijfelachtig, maar onze medische staf verricht – op verzoek – halve mirakels. Jay werd grondig geprepareerd én werd zowaar Star of the Game…

De voorbije week was er nauwelijks beterschap te bespeuren, en met het oog op de belangrijke matchen die elkaar nu opvolgen, werd beslist om hem dit weekend te sparen.

Meteen de échte vuurdoop voor Stef Van Heyste, uitgerekend in Schiervelde! Stef is uit het goede hout gesneden ('sterk es eik') en weerde zich als een duivel. Elders lees je hoe hij met z'n team een onverhoopt puntje pakte in Roeselare. En met wat meeval hadden het er twee (of drie) kunnen zijn…

En nu? Tja, afgelopen met verstoppertje spelen. Onze medische staf blijft hard werken met Jay Blankenau. Want laten we wel wezen: Stef stelde allerminst teleur, maar met slechts één spelverdeler op het wedstrijdblad start je met een handicap.

Wij proberen het team volgend weekend weer op volle sterkte te krijgen, want dan komen deze play-offs stilaan in de beslissende fase: thuis tegen Aalst dat gisteravond (hadden we het niet halvelings voorspeld?) kostbare punten moest inleveren in de Hel van Mjiende…   (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 30 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 6 april, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments