Waalse uppercut

<p>Foto IV Photography</p>

Een van de laatste opdrachten van Maaseik in de reguliere competitie was VBC Waremme. De Luikenaren waren op dreef de laatste tijd. Ze namen onder meer in eigen huis de scalp van Lindemans Aalst. En met het pijnlijke thuisverlies van afgelopen seizoen (2-3) in het achterhoofd was het toch oppassen geblazen voor de roodhemden.

Coach Banks roteerde door Peeters, Van Heyste en in de loop van de wedstrijd ook Thys in te brengen. Zijn youngsters brachten het er in eerste instantie goed van af. Van Heyste vond zijn maatje Peeters aan de lopende band die zorgde voor de 1-0.

In set twee kwamen de Walen van Waremme sterker opzetten. Ze speelden zonder veel fouten en wonnen de set met het kleinste verschil, 23-25. Maaseik vocht, vooral dankzij een sterke kapitein Maan, gedreven terug in de derde set. Na een opslagmisser van Waremme stond er 25-19 op de borden.

De vierde set leek opnieuw een pak moeilijker te worden. In een mum van tijd stond er 3-8 te lezen. Coach Banks gooide Blankenau, Baetens en Grozdanov vervolgens in de strijd. Maar ook zij konden het tij niet keren. De vierde set werd binnengehaald door de bezoekers, 21-25 was de uitslag in de vierde beurt.

Een vijfde en beslissende set moest uitsluitsel brengen in de STEENGOED Arena. Maar net als de woensdag ervoor slaagde Maaseik er niet in om deze billenknijper binnen te halen. Er klonk gejuich uit de hoek van de zaal waar de meegereisde supporters zaten toen de beslissende bal de vloer raakte: 21-23 en een zwaar eindverdict voor Maaseik.

Door dit, toch wel onnodig, puntenverlies zijn de Maaslanders nu leider af. Roeselare springt dankzij een 3-0 overwinning tegen Aalst naar de eerste plek (met 1 punt meer dan de roodhemden). Aalst volgt nu op twee punten van Maaseik. Menen, de nummer vier in de stand, volgt pas op 12 punten van Aalst.

Nog twee wedstrijden heeft Maaseik te goed in de reguliere competitie. Twee wedstrijden waarin voor ieder punt geknokt zal moeten worden. (BrFr)

 

Agenda

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be