Vroege Paaseieren voor NOLIKO Maaseik in de 1e clash om de knikkers tegen Knack Roeselare

Afgelopen Goede Vrijdag was het Knack Roeselare dat de doornenkroon mocht tornen en vervolgens de azijnzure spons mocht bijten. NOLIKO Maaseik teerde op zijn hegemonie zoals in de thuiswedstrijden tegen de Europese toppers uit Kedzierzyn, Izmir en Novosibirsk.

De ‘Wolfpack’ van Joel Banks startte gretig in de eerste set. Bij 2-2 mocht Sebastian Gevert aan de service en met zijn bommentapijt bombardeerde hij, zoals een ‘strike’ in een bowlingspel, alle kegelmannetjes van de West-Vlaamse receptie op een hoopje. De goed volgelopen STEENGOED Arena voelde dat er iets in de lucht hing en schaarde zich, op uitzondering van de supporters van de tegenstanders, unaniem achter het thuisteam.

‘Bassie’ liet ook aan het net geen aanvalspoging onbenut en werd daarbij vlot geholpen door Jelte, Timo, Dane, Jay, Just en Kamil. De Knackies konden een afgang vermijden, maar beten niettemin in het zand bij 25-15. Ook in set 2 leek het ‘Rode leger’ op zijn zelfde elan verder te gaan, maar tegen het einde van de set kregen Tuerlinckx en co toch iets meer greep op het spel. Maar helaas te laat, want de vogel was al vliegen, setstand 25-20.

De Rodenbachers hebben echter de reputatie om zich niet snel van de wijs te laten brengen. Aan de Maaslandse kant slopen wat slordigheidjes in het spel en daar profiteerde de Bekerhouder uiteraard volop van. Van 16-15 ging het naar 19-21 en dit kloofje konden de blauwhemden alleen maar uitdiepen. Set 3 ging naar de overkant van het land bij 22-25.

In set 4 moest Joel ‘from the Banks of the river Maas’ na een gelijk opgaande set met een schitterende ambiance op het einde, toch nog even appelleren op focus om set en match binnen te halen met het kleinste verschil (25-23). De STEENGOED Arena ging in lichterlaaie en het publiek werd terecht getrakteerd op een ererondje van de spelers. Wil u van uitgebreide wedstrijdverslagen genieten dat kan u zich wenden bij de Paashazen Luc en Bram.

Met de Pauselijke zegen ‘Urbi et Orbi’ haalden de Knapkoekers de volle buit aan Paaseieren binnen en bijgevolg mocht er weer eens gefeest worden in de STEENGOED Arena. Voor wie er bij was de zoveelste spektakelwedstrijd van de mannen van Joel Banks! Om duimen en vingers af te likken! Enkele uren later zagen we de eerste wandelaars de Maasbrug oversteken richting Sittard voor de start van de Kennedymars. Ook zij werden getrakteerd op een zonovergoten wandelprestatie.

NOLIKO Maaseik doet met 2 gewonnen wedstrijden alvast een goede zaak in de richting van de Play Off-finales. Echter zijn we er nog lang niet. Na de 2 West-Vlaamse verplaatsingen van komende week weten we wellicht meer. Lindemans Aalst is nog puntenloos en zal zich dringend moeten herpakken. Wellicht al komende woensdag thuis tegen Knack Roeselare?

 

Agenda

Woensdag 4 april, 20u30 Par-Ky Menen - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 7 april, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Woensdag 11 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 14 april, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be