Vrijdagavond voor eer en prestige!

<p>Foto ZUPP</p>

Het vreemde van deze competitieformule is dat het pas eind februari écht menens wordt: dán gaat het om de 4 tickets voor de Final Four. Niet de eindrangschikking na de reguliere competitie telt, maar wél het resultaat van de kwalificatiewedstrijden ('best of three') die daarna volgen!

Heeft heel die 'voorcompetitie' dan niets te betekenen? How-how, dát hoor je ons niet zeggen!

Hoe hoger je eindigt, hoe 'haalbaarder' in theorie immers je tegenstander in die superbelangrijke kwalificatiewedstrijden (1 tegen 8, 2 tegen 7 enz.).

Aalst, Roeselare en Maaseik zijn nu al zeker van een plaatsje in de bovenste helft (en thuisvoordeel bij een eventuele beslissende wedstrijd), maar daarachter zie je diverse teams week na week groeien, voor een zo hoog mogelijke eindrangschikking én … voor een mogelijke stunt in hun kwalificatiewedstrijd!

GREENYARD Maaseik ontvangt vrijdagavond in eigen STEENGOED Arena het solide Tectum Achel dat nog in de running is voor de 4e plaats. Achel moet hiertoe in zijn laatste drie wedstrijden (tegen de 'grote drie') minstens evenveel punten sprokkelen als Haasrode-Leuven (dat in theorie een iets 'lichter' programma heeft).

Vrijdagavond staat er echter veel meer op het spel dan die rangschikking: eer en prestige! Het is en blijft immers een derby, en dat betekent dat de vriendschappelijke relatie even op waakvlam gaat en plaatsmaakt voor hevige rivaliteit. Onze belangrijke krant heeft het deze week allicht over de Slag om Limburg. En Achel belooft het rood-groen van de STEENGOED Arena om te toveren tot groen-wit! Dat willen we nog wel eens zien!

Onze sponsor Crelem Bakeries zal vóór de wedstrijd iedere supporter paaien met een stuk vlaai (tot einde voorraad). En ná de wedstrijd wordt het weer tijd om te verbroederen: coverband Hernia's zet een denderende afterparty in gang. Het allerbelangrijkste is echter wat we tussendoor op het terrein te zien krijgen van ons eigen team en dat van onze ex-spelers Rob Bontje, Koen Brouns, Brian Schouren en hun stevige ploegmaten! (PiP)

 

Agenda

Vrijdag 24 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Woensdag 29 januari, 16u00 Zenit KAZAN (RUS) - VC GREENYARD Maaseik (CHL)

Zaterdag 1 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Zaterdag 8 februari, om 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Halkbank ANKARA (TUR)

Woensdag 19 februari, om 20u30 - VC GREENYARD Maaseik - JASTRZEBSKI Wegiel (POL)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be