Vreemde toestanden …

<p>Foto Dick Demey</p>

Tectum Achel in de EuroMillions Volley League Champions Final 4: wie dit anderhalf jaar geleden voorspelde, werd gek verklaard. Zelfs in Achel zélf zouden ze even een koortsthermometer voor je gaan zoeken. En kijk nu! Toch is dit geen 'vreemde toestand' en geen toevalstreffer, want ook vorig seizoen toonde nieuwkomer Achel zich al een héél solide subtopper.

Tectum Achel draait duidelijk een versnelling (of twee) hoger dan het gemeentebestuur van Hamont-Achel. De Noord-Limburgers spelen hun eerste EVL Champions Final 4 zonder thuisvoordeel! Achel, al een eeuwigheid ambassadeur bij uitstek van het Noord-Limburgse volleybal, moet bij gebrek aan deugdelijke hal uitwijken naar de (handbal)hal van Bocholt. Vreemde toestanden. De nieuwe sporthal naast De Koekoek zal écht geen dag te vroeg klaar zijn …

Iets heel anders: wie zaterdag zag hoe ons team kipkap maakte van Menen, kon niet begrijpen dat we twee weken geleden ginds kopje onder gingen. Vreemde toestanden. Of toch niet: élk jaar opnieuw toont Menen in eigen hel zoveel grinta dat minstens één topper eraan moet geloven. Tijdens de competitie neem je dat mee als accident de parcours, maar in zo'n best of three en met een jubileum voor de deur kreeg de uitschuiver een heel andere dimensie: ietsje horror. Heel wat Maaseikenaars (anders zo zelfverzekerd) hebben de voorbije twee weken tamelijk onrustig geslapen!

Enfin. Eind goed, al goed: GREENYARD Maaseik begint na deze wake-upcall wel degelijk aan de EVL Champions Final 4. Met een schone lei. En met onze kortste verplaatsing die in theorie ook onze gemakkelijkste zou moeten zijn. In theorie. Zou moeten. Pas daar toch maar mee op! Die van Achel hebben het voorbije weekend al een soort kampioenstitel gevierd. Hun seizoen kan niet meer stuk, en nu gaan ze uiteraard voor de kers op de taart: iemand moet voor de bijl, om het even wie!

Hun oude(re) krijgers pompen zich op voor misschien wel hun laatste kunstjes op het allerhoogste niveau; hun jongere ploegmaats staan te popelen om zich in de kijker te spelen in hun eerste EVL Champions Final 4. Etalagevolleybal in een Limburgse derby, op neutraal terrein. Vreemd.

Wie twee jaar geleden voorspelde dat komend weekend in Bocholt (!) een Limburgse derby (!) in de EVL Champions Final 4 (!) zou worden gespeeld, werd gek verklaard. Koortsthermometer! Vreemde toestanden. Ik durf er wat op te verwedden dat De Damburg (pakweg 600 zitplaatsen) zondag even vlot uitverkocht geraakt als de intussen vertrouwde Koekoek in Achel. Als Maaseiksupporter kan je maar best op tijd vertrekken. We hebben je nodig! (PiP)

 

Agenda

Zondag 15 maart, 15u00 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 21 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 28 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Woensdag 1 april, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 4 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 10 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments