Voorbereiding op Bekerfinale: zoek de verschillen

<p>Foto ZUPP</p>

Een droge 3-0 in de heenmatch, een dikke week geleden, maar eerlijk: bij 1-0 in de terugmatch in Aalst begon dit stresskonijn nog wat nerveuzer dan anders over zijn bureaustoel te schuifelen. Aalst is en blijft wel degelijk een serieuze tegenstander, al moet er nu echt niks extra's meer gebeuren met hun 'afgeslankte' spelerskern.

Voor GREENYARD Maaseik is het nu twee weken opbouwen naar de dolle drie weken die losbarsten vanaf de Bekerfinale in Antwerpen, op zondagnamiddag 21 februari. Niet tegen het moedige Achel, maar – zoals toch wel lichtjes verwacht – tegen Roeselare, wie anders.

Hoe ons team zich gaat voorbereiden op die komende reeks topmatchen, moesten we misschien maar eens aan coach Joel Banks vragen. Rusten, verder finetunen, opbouwen, wie weet nog een oefenmatch en dan voluit voor die felbegeerde Beker. Meteen daarna op weg naar het prachtige Sint-Petersburg, de havenstad van de beruchte tsaar Peter de Grote. In normale tijden zouden we de heenwedstrijd van de halve finale voor de CEV-cup sowieso koppelen aan een citytrip, maar ja …

Heel anders verloopt de voorbereiding bij Roeselare: Knack werkt als aanloop naar Antwerpen een programma van 4 topmatchen af. Dat begint straks al met een driedaagse in Modena (Italië), tegen het kruim van de Champions League, en als toetje zondagavond verder proefdraaien tegen Aalst dat dan zijn laatste kans grijpt om zijn seizoen te redden via een ticket voor de Champions Final Four.

Na die wedstrijd van zondag kennen we eindelijk ook de exacte samenstelling van Champions Final Four en Challenge Final Four, en weten we wie wanneer waar tegen wie moet. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be