Voor de verandering … naar Roeselare

<p>Foto ZUPP</p>

Als, als, als… Als onze spelers donderdagavond bij Axis Guibertin doen wat ze moeten doen – namelijk het hoofd erbij houden en zonder kleerscheuren weer terugkeren – staat zaterdag de zoveelste kraker Roeselare-Maaseik op het programma. Pittig detail: het is de laatste speeldag van de heenronde, en beide ploegen zijn in competitie nog ongeslagen (zo hopen we tijdens het schrijven), al hadden beide ploegen géén overschot tegen Aalst…

Heeft iemand ooit geteld de hoeveelste onderlinge wedstrijd dit al is? En heeft iemand al berekend hoeveel sets de voorbije 5 of 10 jaar met het kleinste verschil zijn geëindigd en/of met dat tikkeltje meeval/pech in het voordeel van de ander hadden kunnen eindigen?

Een buitenstaander vraagt zich wellicht af of dat nooit gaat vervelen, altijd weer diezelfde affiche? Waarom zou het: volleybal blijft onvoorspelbaar (en ook beleggers weten dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst).

Het enige wat vaststaat, is dat beide teams elkaar al decennia opjutten tot een steeds hoger, zeg maar ronduit onwaarschijnlijk Europees niveau.

GREENYARD Maaseik is gewaarschuwd. De SuperCup was zonder discussie voor de blauwe pletwals die weer geolied draait als in de allerbeste dagen. Straffe Hendrik lijkt helemaal verlost van de kwetsuur die hem vorig seizoen enigszins kortwiekte, de nieuwe set-up Brett Walsh heeft zonder speciaal op te vallen zijn voorganger bijna doen vergeten, en het is een geluk dat coach Vanmedegael slechts 6 spelers tegelijk mag opstellen, zo'n weelde (al geldt dat ook voor Joel Banks, natuurlijk...)! De eerste keren hebben zij wel het thuisvoordeel.

Hoe snel voelt onze medical joker Aleks Grozdanov zich als een vis in het water binnen het eigen team en in de bijzondere sfeer van dé Belgische topper? Dát en een massa andere kleine details zullen alweer bepalend zijn voor het komende belangrijke drieluik waarvan de derde wedstrijd (op 22/12 in Maaseik) voorlopig toch wel de állerbelangrijkste is… (PiP)

 

Agenda

Donderdag 6 december om 20u30 Axis Guibertin - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 8 december om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 december om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

Zaterdag 15 december 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Dinsdag 18 december om 20u30 20u30 VC GREENYARD Maaseik - PGE Skra BELCHATOW (POL) (CHL-LR)

Zaterdag 22 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments