Nieuws

Grensstadjes tegen elkaar (deel 2) …

<p>Foto ZUPP</p>

Vorige week schreven we dat de STEENGOED Arena in Maaseik op amper 1,7 km van Nederland ligt. Dit was slechts de helft van het verhaal: wie vanop de Pater Sangersbrug nog 7,5 km voortstapt, doorkruist Nederland dat hier ‘op zijn smalst’ is, tot helemaal in Duitsland! Buitenland? Welk buitenland? Met wat Antwerpse bluf zouden we het Ruhrgebied gewoon een voorstadje van Maaseik noemen...

Véél dichter bij Maaseik, maar toch ‘in het buitenland’, ligt Grevenbicht waar onze gewezen Nederlandse huurling Rob Bontje geboren en getogen is. Kwam ‘buitenlander’ Rob écht met de fiets naar de training, of is dat een broodje-aapverhaal? In elk geval: zijn huidige trainer Jan Meertens – óók Nederlander – woont zó dicht bij Achel dat over hém hetzelfde (fiets)verhaal de ronde doet…

Geen verrassingen aan de top

<p>Foto Frans Verrecyken</p>

Voor de eerste thuiswedstrijd van 2019 kwam Menen op bezoek. De grensploeg heeft vooral thuis een geduchte over ons lijk mentaliteit die VC GREENYARD Maaseik in het begin van het seizoen punten kostte. Het werd 2-3 na een lange avond volleybal toen eind oktober.

Maar sindsdien is er veel veranderd, bij beide teams. De Maaslanders verloren nog geen enkele wedstrijd in de Euromillions Volley League terwijl Menen toch al vaker tegen de lamp liep. Het dieptepunt werd waarschijnlijk vorige week bereikt met een thuisnederlaag tegen respectievelijk VBC Waremme. Al moeten we niet te hard van stapel lopen want vorig seizoen overkwam ons exact hetzelfde.

Maaseik speelde zaterdagavond bijzonder secuur. De grensploeg kwam enkel in set 1 even piepen maar kon voor de rest nooit echt gevaarlijk zijn. De setstanden spreken dan ook voor zich: 25-20, 25-15, 25-17. Binnen iets minder dan anderhalf uur was de klus geklaard.

Een opkikker voor de thuisploeg na de nederlaag in Gdànsk, waar iedereen het gevoel aan overhield dat er meer in zat.

Grensstadjes tegen elkaar (deel 1) …

<p>Foto IV Photography</p>

Van de STEENGOED Arena in Maaseik tot het midden van de Pater Sangersbrug over de Maas, precies op de grens met Nederland: volgens Google Maps doe je te voet 22 minuten over die 1,7 km. Maar álles kan beter… Als je in Menen vertrekt aan sporthal Vauban (aka ‘de hel van Mjiende’) en de brug over de Leie neemt, ben je al na 1 km (of zelfs minder) in Frankrijk! Menen wint dus, tenminste wat afstand tot het buitenland aangaat…

Bij volleybalclub Par-ky Menen ontplofte vorige week een bom: voorzitter Pierre Vandeputte kondigde onverwacht en een beetje bitter het einde van zijn voorzitterschap én van zijn sponsoring aan… Twintig jaar voorzitter en een heel belangrijke geldschieter: in Menen zitten ze even met de handen in het haar.

Het team dat haast elk jaar de play-offs speelt en dat in een goeie dag (vooral thuis) elke topploeg bibbergeld laat betalen, moet tegen het einde van dit seizoen een oplossing zien te vinden. In sommige media werd de begrafenis al geregeld, maar in Menen noemen ze dit héél voorbarig.

Het heeft niet mogen zijn

Op de derde speeldag van de CEV Champions League mocht VC GREENYARD Maaseik haar tweede uitwedstrijd afwerken. Tegenstander van dienst was Trèfl Gdànsk dat door een zware periode gaat door de laffe moord op de burgemeester van de stad.

Dit incident zorgde ervoor dat alle partijen samen beslisten om de wedstrijd achter gesloten deuren te spelen. Een zaal van om en bij de 12000 zitjes die leeg bleven met als inzet 3 punten voor het kampioenenbal, een zeer unieke omkadering die maar heel zelden voorkomt.

Maaseik begon sterk, 5-7 na twee netrand aces van Tammemaa. De Polen herstelden snel bij 10-10. Gdànsk knokte zich terug in de wedstrijd en leek een kloofje op te bouwen, maar dat was zonder Cox gerekend. Met een knappe tipbal zorgde hij voor 16-16. Baetens scoorde keer op keer via de handjes van het blok en zo bleven de teams in evenwicht.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be