Nieuws

Ladies in Black stranden op brons

De STEENGOED Arena van Maaseik liep de voorbije weken twee keer behoorlijk vol voor een kwartfinale en een halve finale in de play-offs van het Duitse damesvolleybal. Ladies in Black Aachen had voor deze topwedstrijden – om logistieke redenen – ónze topsporthal gecharterd!

Het werden helaas twee 'thuis'-nederlagen voor de Ladies.

Tegen Dresden (kwartfinales, 'best of three') realiseerden ze echter een dubbele stunt door ginds twee keer te gaan winnen. In de halve finales had Stuttgart in een 'best of five' echter slechts drie wedstrijden nodig: toch wel een maatje te groot... (Datzelfde Stuttgart was overigens in december ook al eens in de STEENGOED Arena gepasseerd voor een 'thuismatch' van de Ladies in Black in de halve finales van de Duitse beker.)

Opslagmissers, een poging tot verklaring

<p>Foto IV Photography</p>

De tweede set was al begonnen...

Schuin achter me in de BAETEN Vinopolis Lounge probeerde iemand Maaseik-Roeselare te volgen en te begrijpen. Hij was duidelijk niet echt thuis in onze favoriete sport en had blijkbaar uit onverwachte hoek een onverwachte uitnodiging gekregen. Er was hem spektakel beloofd. En trouwens: KRC Genk moest pas zondag voetballen, dus…

"Mag ik eens iets vragen? Gaat het altijd tot 25?" vroeg hij opeens. Aan mij! Om de een of andere reden had ie dus meteen aangevoeld dat ik een 'kenner' ben. Even later vroeg ie me of je eindeloos challenges kon vragen. Geduldig gaf ik uitleg.

Nog wat later vond ie het maar een raar spelleke: "Als die mannen een flater begaan, gaan ze in een kringetje staan springen. Als ik bij de voetbal een fout maak, krijg ik onder mijn kloten!" Daar zat wat in, grinnikte ik.

Het bleef even stil achter me, maar niet voor lang. Volgende vraag was of ik wist wat die mannen verdienen. Naar waarheid antwoordde ik dat ik geen flauw idee had maar dat ik er alleszins niet rijk van geworden was.

GREENYARD Maaseik wel degelijk naar de finale!

<p>Foto IV Photography</p>

Vóór de kraker van zaterdagavond (Maaseik-Roeselare) hadden we – met nog twee wedstrijden te gaan – nog één schamel puntje nodig om de finale van de play-offs veilig te stellen. Moest simpelweg kunnen!

Toen wat later op die avond bleek dat we tegen ons blauwe zwarte beest Knack Roeselare niks, maar dan ook helemaal niks uit het vuur hadden kunnen slepen, was het alsof we van onze roze wolk regelrecht naar de hel waren gedonderd.

Opeens leek het alsof we in extremis zelfs de finale nog konden missen. In die consternatie zag zowat iedereen over het hoofd dat het ene gewonnen setje van zaterdagavond – in combinatie met het ene verliessetje van Aalst – wel degelijk een verschil maakt: de kaarten zijn een ietsje herschikt.

GREENYARD Maaseik in zee met COLLÉ…

Volleybalseizoen 2018-2019 gaat de ultieme fase in. GREENYARD Maaseik maakt zich op voor een best of five met de landstitel als inzet, maar intussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan de toekomst van de club.

Groot nieuws (en goed nieuws) in dit verband is het sponsorcontract dat zopas tot stand is gebracht met de internationale groep COLLÉ Rental & Sales.

COLLÉ Rental & Sales is al ruim 120 jaar actief en gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en service van machines en materieel. Collé Rental & Sales behoort tot de belangrijkste spelers in deze branche, vanuit 14 vestigingen in de Benelux en Duitsland, maar ook daarbuiten.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments