Vierlandentornooi wordt 1e test voor VC GREENYARD Maaseik

<p>Foto Patrick Martens</p>

Dit weekend houdt VC GREENYARD Maaseik een eerste troepenschouw tijdens een vierlandentornooi in onze eigen STEENGOED Arena.

Zaterdag en zondag ontvangt GREENYARD namelijk SWD Powervolleys uit het Duitse Düren, het Nederlandse Limax uit Linne en het Franse TLM Volley Tourcoing.

Coach Fulvio Bertini beschikt wel nog niet over al zijn spelers. Zo bereiden bijvoorbeeld Jolan Cox, Martin Perin en Elias Thys zich met de nationale ploeg voor op het olympisch kwalificatietornooi in China.

Nieuwe spelers / aanwinsten Joris Berkhout (NED), Veikka Lindqvist (FIN), Francesco Iribarne (ESP), Miquel Fornés (ESP) en Tino Hanžić (CRO) zijn sinds deze week neergestreken in Maaseik.

Limax is een interessante ploeg van net over de grens in Nederlands-Limburg. Onder impuls van routiniers Nico Freriks en Rob Bontje verraste de ploeg uit Linne vriend en vijand in Nederland door de reguliere competitie als leider af te sluiten.

In de play-offs liep het alsnog fout, maar dat wil de ambitieuze club dit seizoen vermijden. Hoofdtrainer Guido Görtzen trok met spelverdeler Sil Meijs en hoofdaanvaller Brilhuis twee vaste waarden van landskampioen Dinamo Apeldoorn aan en voegde daar ook nog eens Tobias Kjaer (ex-Gent) aan toe. De Nederlandse landstitel is zo geen verre droom meer.

Ook Düren maakt een erg korte verplaatsing en brengt twee oude bekenden mee: hoofdaanvaller Sebastián Gevert en de net overgestapte Robin Baghdady.

Tourcoing tenslotte oogt beresterk. De Franse subtopper wisselde spelverdeler Jay Blankenau in voor de Argentijn Giraudo, die ons vorig seizoen het spel zuur maakte met České Budějovice.

Nog straffer is de overstap van twee Roeselaarse Knackies naar het naburige Noord-Frankrijk: hoofdaanvaller Kukartsev en middenman Fasteland verdedigen komend seizoen de groene kleuren van Tourcoing.

Heel wat schoon volk dus dat u twee dagen lang aan het werk kan zien. Alle teams spelen telkens twee sets tegen elkaar en dat leidt zondag om 14u00 tot een troostingsfinale om plaats 3 en 4 en om 16u00 tot een grote finale. Goed nieuws… de toegang is gratis!

Programma, alle wedstrijden worden gespeeld in 2 sets:

Zaterdag 23 september ’23

  1. 13u00: SWD Powervolleys Düren (GER) - TLM Volley Tourcoing (FRA)
  2. 15u00: VC Limax (NED) - SWD SWD Powervolleys Düren (GER)
  3. 17u00: GREENYARD Maaseik - TLM Volley Tourcoing (FRA)
  4. 20u00: GREENYARD Maaseik - VC Limax

 

 Zondag 24 september ’23

  1. 10u00: GREENYARD Maaseik - SWD Powervolleys Düren (GER)
  2. 12u00: VC Limax Linne (NED) - TLM Volley Tourcoing (FRA)
  3. 14u00: plaats 3 - 4
  4. 16u00: plaats 1 - 2

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be