Via Aalst op weg naar het Sportpaleis?

<p>Foto Dick Demey</p>

Leeftijdgenoten die een halve eeuw geleden bij de Kruisheren in Maaseik een paar woordjes Latijn hebben geleerd, herinneren zich vast pater 'Zjang' Van Wegberg, met zijn roestige grapjes maar soms ook grote wijsheden: "Eerst áchter de waarheid geraken, daarna pas voor of tegen …" Anders gezegd: oordeel niet te snel, zoek eerst uit hoe de vork precies aan de steel zit.

Ik bedoel maar: vorige zaterdag staken de vechtlust en vinnigheid van Achel bijwijlen schril af tegen de ietwat slome indruk en beperkte drive bij ons eigen team. Dat wekte enige irritatie bij uw dienaar die dat probeerde te verstoppen achter vrij onschuldige termen als 'wisselvallig', 'onzuiver', 'pech' of 'bleek' ...

Maar dan zie en hoor je 's anderendaags de interviews met Joel Banks en Lazar Cirovic en begrijp je opeens dat onze spelers de voorbije weken ongenadig werden afgebeuld om de basis te leggen voor de zware en belangrijke anderhalve week die er nu aankomt. "Maybe you could see that we didn't look fresh all the time", grijnsde Lazar. Dat werpt natuurlijk weer een ander licht op de zaak ...

Die beruchte anderhalve week, die begint nú, met de kwartfinales in de Beker van België. De Cup wordt weleens de kortste weg naar Europa genoemd, maar is ook en vooral een prestigieus hebbeding waarvoor iederéén graag plaats maakt in de trofeeënkast. Die Cup krijg je niet cadeau. Met Halloween moesten we afrekenen met Hellvoc, maar nu donderdagavond moeten we voorbij Lindemans Aalst zien te geraken. Dat is heel andere koek.

Aalst kreeg vorig seizoen misschien nog meer dan de andere clubs te maken met blessures en met directe én indirecte effecten van corona. Het werd dan ook een jaar om snel te vergeten maar tegelijk een prikkel om dit seizoen extra hard terug te slaan. Daartoe werden oude bekenden Robin Overbeeke en … Seppe Baetens teruggehaald (die in 2015 samen de Cup in de hoogte mochten steken voor Asse-Lennik, het huidige Aalst). Tot de overige versterkingen behoort ook Alejandro Vigil Gonzales die omstreeks diezelfde tijd, toen nog een groentje, voor Maaseik speelde.

We hadden het nieuwe Aalst na 4 competitiewedstrijden misschien iets hoger in de rangschikking verwacht, maar Rome is ook niet op één dag gebouwd en ze hebben daar intussen al een behoorlijk zwaar parcours achter de kiezen. Hun prestatie van gisteren in Roeselare (3-1 voor de thuisploeg) was trouwens meer dan degelijk te noemen. Vergeet dus die rangschikking! Dit is Beker, da's héél anders, en wees er maar zeker van: Aalst is er klaar voor, donderdagavond.

Of GREENYARD Maaseik ook gretig en klaar is, zullen we snel weten. Het wordt alleszins een do or die, maar gelukkig beseft onze huidige coach wél dat de kwartfinale in één wedstrijd wordt beslist en dat er dus geen sprake is van "we zetten dat volgende week wel recht in de terugmatch" … (PiP)

 

Agenda

Donderdag 25 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BvB)

Zaterdag 27 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 1 december, 20u00 Ziraat Bankasi Ankara (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-R4 L1)

Zaterdag 4 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na een eerdere positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

Het mondmasker dient (ook tijdens de wedstrijd) gedragen te worden door iedereen die ouder is dan 10 jaar.

Zodra er gebruikgemaakt wordt van de horecafaciliteiten, doen we dat zittend aan tafel. (Dit kan zonder mondmasker.) Verplaatsingen doen we altijd met een mondmasker.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be