Vele felicitaties voor NOLIKO Maaseik, maar ook voor Knack Roeselare

<p>Foto Patrick Martens</p>

Niet alleen in de STEENGOED Arena vlogen ons de felicitaties rond de oren, ook via SMS, Twitter, Facebook. Het deed ons werkelijk deugd en we genieten nog steeds na van zoveel mooie wensen en sympathie.

Hartelijke dank hiervoor! Niet alleen de zo begeerde titel doet ons enorm deugd, maar ook het vele medeleven en de onvoorwaardelijke steun van zovelen, doen ons momenteel op een wolk drijven. We gaan niet nogmaals de fout maken daar boven op te blijven zweven, het risico om er van af te vallen is veel te groot. We hebben de afgelopen jaren lessen in nederigheid gehad, maar zijn anderzijds enorm gesterkt van hetgeen we hebben moeten doorspartelen.

Ook in de pers, zowel nationaal als internationaal, worden we geprezen voor de prestaties van het hele team en de staff eromheen. Niemand die er aan twijfelt dat deze landstitel oververdiend terug naar het Maasland gaat.

Nochtans willen we ook onze tegenstander, Knack Roeselare, feliciteren. Ook dit seizoen was onze aartsrivaal weer torenhoog favoriet. In de minder belangrijke duels maakten zij, getroffen door blessures, enkele uitschuivers. Maar in de Bekerfinale in het Antwerpse Sportpaleis, wisten zij de eerste trofee van het seizoen naar zich toe te halen. In het vervolg van de competitie, play-offs, final4 en in de titelfinale hebben we tot het laatste punt van Kamil op het parket rekening gehouden met de mentale sterkte van het blauwe team. Dit maakt onze tot werkelijkheid gekomen droom dan ook zo waardevol. Het is maar door te winnen van een oerdegelijke tegenstander dat de verworven landstitel glans krijgt.

Het is wellicht door de suprematie van Knack Roeselare van de laatste jaren dat we tot het uiterste gedwongen zijn om deze prestaties van dit seizoen te kunnen afleveren. Wij hebben daarom dan ook zeer veel respect voor de club Knack Roeselare, zijn team en zijn technische staf.

In het bijzonder willen we nog hulde brengen aan hun coach Emile Rousseaux en zijn assistent Steven Van Medegael. Op hen berustte de zware last om clubicoon Dominique Baeyens op te volgen. Beiden hadden al een schitterend parcours afgelegd in de volleybalschool en was het trainerschap in topclubverband een hele uitdaging. Diep respect hebben we voor het feit dat zij Knack Roeselare 5 landstitels en 6 Bekers van België op rij hebben kunnen schenken.

In hun zog wisten zij vanuit Vilvoorde een transportband te trekken waarlangs vele jonge Belgische toptalenten konden doorstromen naar Knack Roeselare. Men kan dit opportunisme noemen, maar volgens ons getuigt dit van een visionaire houding van de Westvlaamse club. Want in deze afgeschuimde talentenmarkt moesten de andere clubs daardoor noodgedwongen hun hengel uitwerpen in het buitenland.

In ieder geval wensen we Emile te danken en hem veel succes toe te wensen met de komende nieuwe uitdagingen. Steven wensen we alle succes voor het nieuwe seizoen, waarin we elkaar ongetwijfeld terug tegen komen. (jru)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments