VC GREENYARD Maaseik staat terug op

<p><span>Foto Robin Fasseur</span></p>

De afgelopen week was er een om snel te vergeten. Om er nog één keer op terug te komen: twee wedstrijden, twee 2-3 nederlagen, twee keer pijnlijk thuisverlies. Maar de Maaseikenaren hadden geen tijd om lang te jammeren want de volgende belangrijke (misschien zelfs nog belangrijkere) week was al van start gegaan. Te beginnen met een uitwedstrijd bij de Amigos van Zoersel.

Coach Banks ving de wedstrijd aan met Maan, Baetens, Grozdanov, Tammemaa, Cox, Blankenau en libero Dronkers. Het merendeel van deze heren begon afgelopen zaterdag vanop de bank. De frisheid spatte er echter niet meteen van af in de eerste set. Pas na een geweldig blok op Oprins bij 6-9 kwam er een kloof op de borden. Een kloof die nooit meer zou weggaan: 20-25 en 0-1.

In de tweede set bleven de Antwerpenaren langer aanklampen. Het was pas toen de Maaseikenaren bij 21-21 even het gaspedaal even harder induwden dat er sprake was van een niveauverschil. De tweede beurt werd uiteindelijk binnengehaald met 21-25.

Met een bliksemstart schoten de roodhemden uit de startblokken in de volgende set. In een mum van tijd stond er 10-13 en 12-20 (ace van Cox) te lezen. De winnaar van de wedstrijd was toen al duidelijk. De derde set eindigde nog op 16-25.

Dankzij deze overwinning houden de Maaslanders het lot nog steeds in eigen handen. Maaseik telt één punt minder dan leider Roeselare maar twee punten meer dan eerste achtervolger Aalst. Aanstaande zaterdag zal het doek vallen over de reguliere competitie en in de top 3 is zo (bijna) alles nog mogelijk.

De roodhemden spelen in eigen huis tegen Roeselare. Winnen is natuurlijk de boodschap. Het zal een moeilijke, maar niet te missen, wedstrijd worden die gegarandeerd voor spektakel zal zorgen. (BrFr)

 

Agenda

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be