VC GREENYARD Maaseik overklast Guibertin en blijft ongeslagen

<p>Foto Patrick Martens</p>

Nadat afgelopen weekend de prins en de jeugdprins in Maaseik bekend werden gemaakt, kon het carnavalseizoen echt beginnen. VC GREENYARD Maaseik organiseerde daarom ook een carnavalswedstrijd met alles erop en eraan. Tegenstander van dienst was het felgele Axis Guibertin. De eerste in de stand tegen de laatste dus.

Coach Joel Banks roteerde. Met de Champions League match van aanstaande woensdag (naar Belchatow) in het vooruitzicht leek dit een slimme zet. Maaseik begon met Pupart, Tammemaa, Grozdanov, Maan, Van Heyste, Cox en libero Dronkers. Doorheen de wedstrijd zouden ook nog Peeters, Baetens en Wojcik hun opwachting maken.

De eerste set verliep nagenoeg vlekkeloos. Van Heyste vond zijn ploegmaats meteen zeer goed waardoor er al snel een kloofje volgde. De eerste set eindigde uiteindelijk op 25-18.

Set twee was een, nog beter, vervolg van de eerste set. Vooral Wojcik liet zich regelmatig opmerken en speelde en belangrijke rol in de uiteindelijk verpletterende eindstand: 25-12.

In de derde set rechtten de Guibertosi voor het eerst in de wedstrijd de rug. Met een vlotte side-out zorgden ze ervoor dat het vooral in het begin van de set vrij gelijk op liep. Maaseik duwde echter heel even het gaspedaal in en de dodelijke kloof was een feit. De derde beurt eindigde uiteindelijk op 25-16.

Duidelijke 3-0 cijfers dus in de STEENGOED Arena. Daar bovenop komt nog dat de Maaslanders zo met een uitstekend gevoel richting Polen kunnen trekken. Aanstaande woensdag spelen ze daar de topper tegen PGE Skra Belchatow.

In eigen land tot slot waren er toch enkele opvallende resultaten op de 13de speeldag. Aalst liet twee kostbare punten liggen in Waremme terwijl Leuven net 2 kostbare punten ging rapen in Zoersel. De winnaar van de West-Vlaamse derby van afgelopen week, Parky Menen, ging dan weer 3-1 onderuit in Gent. Volleybal kan soms een vreemd spelletje zijn! (BrFr)

 

Agenda

Woensdag 30 januari, 18u00 PGE Skra BELCHATOW (POL) - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 6 februari, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 13 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BERLIN Recycling Volleys (GER) - CHL-LR

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments