VC GREENYARD Maaseik op dreef, titelhouder Polen gaat voor de bijl

<p>Foto Tim Verhaegen</p>

De STEENGOED Arena liep afgelopen dinsdag aardig vol. Reden daarvoor was natuurlijk het Europees kampioenenbal. Maaseik speelde zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen en niet tegen de eerste de beste: PGE SKRA Belchatow, de Poolse landskampioen. Op welk vlak je het ook bekijkt (budget, grootte van de staf, niveau van de competitie, ...): de Polen steken er altijd bovenuit. Maar in de STEENGOED Arena kan het wel eens spoken.

De eerste set leek dat al meteen gaan te bewijzen. Punt voor punt bouwde de thuisploeg een voorsprong op: 10-7 en 15-10 na een ace van Cox. De Poolse coach greep zich naar de haren en maakte zich boos op zijn spelers, met resultaat. De kloof werd een pak kleiner maar opnieuw kon Maaseik afstand nemen. Onder luid gejuich van het thuispubliek konden de roodhemden stunten naar 1-0 (25-21).

Tegen alle verwachtingen in kwam er niet meteen een weerwoord van de Polen. Tammemaa haalde zijn raketten daarop boven en serveerde in één ruk naar 11-6. De Poolse coach had er genoeg van en greep naar zijn tweede time-out om zijn team met de neus op de feiten te drukken. Wanneer de Maaslanders dan ook nog eens begonnen te blokkeren wist Belchatow even niet meer wat doen, 21-17 na een afgewezen challenge. Maar in money time komt de ware aard van een team naar boven en zo werd het toch nog even billen knijpen. Het team van coach Banks bleef, zelfs op dit Europees topniveau, knap overeind en greep zo ook set 2 (25-22).

De stunt van vorig jaar tegen Zaksa Kedzierzyn, de toenmalig Poolse kampioen, leek een vervolg te krijgen. Maar wie zich die wedstrijd goed herinnert, weet dat we toen twee sets hebben afgegeven. Daar leek het in het begin van de derde set ook een beetje op te gaan uitdraaien, 3-4. SKRA schakelde een versnelling hoger en begon vooral slim aan te vallen. Wereldkampioen Wlazly sloeg een eerste kloofje op de borden, 13-15. Maar opnieuw haalden de roodhemden alles uit de kast. Het werd terug gelijk bij 17-17. Een spannend slot was in de maak maar Maaseik kon toch enkele wedstrijdballen afdwingen, die niet afgewerkt werden. Over 24-24 naar 26-26 na een knappe duwbal van Cox, er kwam maar geen einde aan. Uiteindelijk serveerde nieuweling Grozdanov en een strakke ace waarop de STEENGOED Arena ontplofte (29-27).

Een stunt van jewelste voor de jongens van coach Banks. Twee jaar op rij winnen van de Poolse landskampioen en dit keer zelfs met 3-0. Dat zijn cijfers voor de geschiedenisboeken.
Veel tijd om na te genieten is er echter niet want zaterdag wacht mogelijk nog een zwaardere opdracht. Een 1-3 achterstand goedmaken tegen Knack Roeselare. De rode garde zal met 3-0 of 3-1 moeten winnen om daarna nog een golden set te pakken. Enkel dan zullen er bussen ingelegd kunnen worden naar het Sportpaleis na nieuwjaar. Maar wie weet? Misschien spookt het opnieuw in de STEENGOED Arena? (BrFr)

 

Agenda

Zaterdag 22 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Zaterdag 12 januari om 20u30 Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 16 januari om 18u00 Trefl GDANSK (POL) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 19 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be