VC GREENYARD Maaseik krijgt deksel op de neus na blitzstart

<p>Foto Tim Verhaegen</p>

Het was de (tweede) ‘wedstrijd van de laatste kans’ voor VC GREENYARD Maaseik. In een poule waar iedereen van iedereen kon winnen stond het op een verraderlijke derde plaats. Mits winst was de tweede plaats en misschien met wat geluk zelfs de eerste plaats nog een mogelijkheid. Indien er verloren werd mocht Maaseik de Europese boeken toe doen voor dit seizoen.

In de eerste en tweede set leek Maaseik wraak te gaan nemen op Berlijn. Met een goed draaiende opslag-receptie ontmantelde de Maaslanders het spel van de hoofdstedelingen. De sets werden afgesloten bij 25-22 en 25-20.

De goed gevulde STEENGOED Arena was zich al aan het opmaken voor een mid-week feestje maar de anticlimax volgde niet veel later. De Duitsers vochten terug en legden op hun beurt de tactiek van coach Banks helemaal bloot. De thuisploeg vocht in set 3 (29-31) en set 4 (22-25) gefrustreerd terug maar een tiebreak moest de beslissing brengen.

In het voetbal wordt er vaak over Duitsers gezegd dat je nooit met ze klaar bent tot het laatste fluitsignaal. Voor Maaseik werd dit gezegde pijnlijke waarheid. Berlijn won de beslissende set met 13-15 en zo zit de Europese campagne van VC GREENYARD Maaseik erop.

Geen sprookje zoals vorig seizoen dus. Maar met twee overwinningen tegen de Poolse landskampioen (PGE Skra Belchatow) en nog een wedstrijd tegen Trefl Gdansk in het vooruitzicht kan Maaseik toch terugblikken op een leerrijk Europees verhaal.

De hoogte- en dieptepunten die de kern van coach Banks dit seizoen al heeft meegemaakt kunnen later misschien positief gebruikt worden. Met een hoop mentale wilskracht in de achterzak kan er nu vol gevochten worden voor een verlenging van de landstitel. (BrFr)

 

Agenda

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments