VC GREENYARD Maaseik klopt Poolse landskampioen opnieuw

VC GREENYARD Maaseik stond voor een aartsmoeilijke opdracht in Polen. Hoewel er thuis op een bizar vlotte manier gewonnen werd van Belchatow was het in Polen toch een ander verhaal.
De aanhang van SKRA staat gekend als bijzonder fanatiek en zou er dus ongetwijfeld voor zorgen dat hun sporthal nogmaals omgetoverd werd tot een heksenketel!

Maaseik leek in eerste instantie geen last te hebben van de helse sfeer. Dankzij geweldige opslagen en efficiënt spel werd de eerste set zelfs vlot binnengehaald met 16-25.

In set 2 zag het er lang naar uit dat die voorsprong zelfs verdubbeld zou worden. Maar uiteindelijk trokken de Polen toch aan het langste eind. De tweede set was een thriller die eindigde bij 29-27.

Het verlies van de tweede set kwam hard aan bij het team van coach Banks. De zwart-gelen maakten daar gretig gebruik van en bouwden meteen aan een kloof. Een kloof die even later onoverbrugbaar werd waarop de derde beurt een feit was bij 25-16.

Maaseik stond met de rug tegen de muur maar net dan komt vaak de ware aard van het beestje naar boven. En zo was het bij de roodhemden niet anders. Een flitsende Jolan Cox zorgde er met een ace voor dat zijn team vanuit een benarde situatie naar een voorsprong ging bij 20-22. Er kwam geen antwoord meer van de thuisploeg waardoor er dus 21-25 en een tiebreak volgde.

Een vijfde set is altijd een loterij. Je kan wel zeggen dat de thuisploeg een voordeel heeft maar dat is in zo’n korte set zeker niet altijd doorslaggevend. De jongens van coach Banks moeten zo ook gedacht hebben want ze trokken het laken stukje bij beetje naar zich toe. Toen Blankenau met een fantastisch blok voor 12-14 zorgde was de klus zo goed als geklaard. Ex-Roeselare aanvaller Piotr Orczyk sloeg de bal vervolgens buiten waardoor het Belgische feestje in Polen een feit was.

Dankzij deze overwinning behoudt Maaseik nog zicht op de volgende ronde van het kampioenenbal. Met nog twee thuiswedstrijden op het programma lijkt de tweede plaats zeker mogelijk. En zelfs een eerste plek in de poule is nog niet uitgesloten. Nog een extra reden dus om woensdag 13 februari massaal af te zakken naar de STEENGOED Arena voor de volgende Europese wedstrijd tegen Berlijn.

Maar eerst volgt er nog een zeer belangrijke wedstrijd in eigen land. Aanstaande woensdag kunnen de Maaslanders opnieuw de bus op maar dit keer richting Oost-Vlaanderen. Om 20u30 zullen onze mannen aantreden tegen de gedeelde nummer twee van de Euromillions Volley League: Lindemans Aalst. (BrFr)