VC GREENYARD Maaseik heeft drie gouden punten op zak

<header class="article__header">
<p><span class="slideshow__image__credits">Foto: Gregory Van Gansen</span></p>
</header>

De terugronde van de Euromillions Volley League play offs begon meteen met een affiche van formaat: Lindemans Aalst – VC GREENYARD Maaseik.

Exact een week geleden keken de teams elkaar al eens in Maaseik in de ogen, 3-0 was het verdict in de STEENGOED Arena. Maar als we ever langer terugdenken weten we ook dat in de reguliere competitie Maaseik met 3-0 naar huis werd gestuurd door een sterk en stug Aalst.

Maaseik trachtte de trend van afgelopen week door te zetten. Met pas nieuwe spelverdeler Zimmerman opnieuw in de basis lukte dat ook meteen, 0-1 na een verbluffende 16-25 in de eerste set.

De Ajuinen rechtten echter meteen de rug en dwongen Maaseik om tot het uiterste te gaan. Na een zeer spannende set stond er 25-23 te lezen en hingen de bordjes terug gelijk.

Coach Banks wist als geen ander dat deze wedstrijd cruciale punten kon opleveren voor een finaleticket en zelfs de pole position in de finales. Hij wees zijn jongens daar dan ook op na de tweede set. De roodhemden schoten daarop meteen in actie. Aalst wist even niet wat te doen en zo was de derde set ten einde bij 19-25.

VC GREENYARD Maaseik trok de lijn van de derde set door naar set 4. Met veel druk en een lage foutenlast hield het de thuisploeg knap in bedwang. Na een ace van Jan Zimmerman was de vierde set (20-25) en zo de wedstrijd in een beslissende plooi gevallen.

De Limburgers nemen zo drie cruciale punten mee uit Sportcentrum Schotte. Met 10 punten blijven ze daarmee ook aan kop van het klassement. Roeselare liet een puntje liggen in eigen huis tegen Menen en heeft 7 punten. Aalst staat derde met 4 punten en Menen sluit het rijtje af met 3 punten.

Volgende afspraak aanstaande zaterdag in onze eigen STEENGOED Arena voor de klassieker van het Belgisch volleybal: VC GREENYARD Maaseik – Knack Roeselare. Opnieuw een kraker van formaat! (BrFr)

 

Agenda

Zaterdag 13 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be