VC GREENYARD Maaseik blijft leider na winst tegen Gent

<p>Foto Patrick Martens</p>

De eerste wedstrijd van de terugronde van de Euromillions Volley League werd zaterdag 15 december gespeeld. Maaseik ontving Caruur Volley Gent in eigen huis. In het begin van het seizoen waren de Gentenaren geen partij voor de Maaseikenaren maar de Oost-Vlamingen bewezen de laatste tijd dat ze in goede vorm waren.

Bij Gent begon ex-Maaseikspeler Michiel Ahyi in de basis. De jonge Nederlander is bezig aan een puik seizoen en dat wou hij extra hard bevestigen in zijn oude thuishaven.

In de eerste set zag de STEENGOED Arena een goed Maaseik. Het verlies van afgelopen woensdag leek volledig verteerd en de eerste set werd gewonnen met 25-15. Maar Gent schakelde in de volgende beurt een versnelling hoger waarop ze opnieuw gelijkstelden, 1-1.

Coach Banks vroeg voor scherpte en focus en dat kwam er dan ook in de derde set. De oranje-zwarten wisten niet waar ze het hadden en liepen tegen een 25-11 aan. Dit geeft Maaseik niet meer af zou je denken maar de vierde set verliep toch nog vrij spannend. Desalniettemin haalde Maaseik, mede dankzij star of the game Jay Blankenau, de vierde set en zo de wedstrijd toch binnen.

De 3 punten waren binnen en zo kan Maaseik nog minstens tot na nieuwjaar genieten van de eerste plaats in het klassement. Het verschil op eerste achtervolgers Aalst (3-1 thuis tegen Menen) en Roeselare (0-3 op Zoersel) bedraagt nog steeds 2 punten.

Lang wachten op de volgende thuismatch is het (gelukkig voor de supporters) niet. Dinsdag aanstaande komen de Poolse reuzen van PGE Skra Belchatow op bezoek. De eerste thuiswedstrijd van het kampioenenbal dit seizoen.

Enkele dagen later (zat 22 dec) volgt de loodzware opdracht om een finaleticket voor de Belgische beker nog uit de handen van Roeselare te ontfutselen. Er komt een zeer spannende week aan in de STEENGOED Arena. (BrFr)

 

Agenda

Dinsdag 18 december om 20u30 20u30 VC GREENYARD Maaseik - PGE Skra BELCHATOW (POL) (CHL-LR)

Zaterdag 22 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Zaterdag 12 januari om 20u30 Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 16 januari om 18u00 Trefl GDANSK (POL) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 19 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be