Van Trappist naar Duvel…

<p>Foto Dick Demey</p>

Géén videochallenge in Achel, en dat was brute pech voor hén. We zagen over de schouder van de brave lijnrechter hoe deze de mist in ging ... en toch wel een minuut lang voor zijn leven gevreesd heeft. Nu, het is niet zijn schuld: Tectum Achel heeft het gewoon zélf weggegooid.

Als het 24-20 is en zowat de hele sporthal staat één! – één! – één! te schreeuwen, dan moet je dat afmaken, zelfs tegen Kazan of Civitanova, laat staan tegen Maaseik. Simon Peeters kwam bij 24-21 Andri Aganits vervangen op de servicelijn en hield het hoofd koel. En Achel, dat tot dan als een niet te stoppen trein door de eerste set was geraasd, ontspoorde totaal.

Dat die set (en in zekere zin misschien wel de match) uiteindelijk eindigt met een scheidsrechterlijke dwaling, is jammer maar vooral collateral damage.

Overigens: leuk leventje, die volleybalspelers. Wie Achel zegt, denkt aan Trappist. En woensdag trekken we naar Puurs, ook bekend van sponsor Duvel. Binnenkort is Leuven aan de beurt: say no more … Jaja, die mannen weten waarom!

Alle gekheid op een stokje. Het seizoen is heel laat begonnen, maar nu is er natuurlijk geen houden meer aan: tot Kerstmis is het één snelle opeenvolging van wedstrijden, met nagenoeg telkens een midweekmatch. Competitie, beker, en in december barst de Champions League los …

Woensdag is het tijd voor een bekerwedstrijd: GREENYARD Maaseik werkt in Puurs zijn achtste finale af (één wedstrijd, géén terugmatch!) tegen VC Syneton Duvel Puurs. Deze club uit Klein-Brabant (het uiterste zuidwesten van de provincie Antwerpen) is momenteel actief in Liga B, maar draaide tot enkele jaren geleden mee in de hoogste klasse. Onze nieuwe aanwinst Jonas Kvalen speelde er trouwens een sterk seizoen 2014-2015. Zijn handen jeuken, wed ik.

Voor Puurs is dit allicht dé affiche van het jaar, en dat team zal zich als duvels in een wijwatervat weren om voor een verrassing van formaat te zorgen en door te stoten voor een extra topaffiche … Nooit licht opvatten, zo'n bekerwedstrijd!

Voor de supporters die ons team ook op deze verplaatsing willen steunen: de sporthal ligt in Breendonk (jawel, waar ook de brouwerij ligt) … (PiP)

 

Agenda

Woensdag 23 oktober, 20u30 VC Syneton Duvel Puurs - VC GREENYRD Maaseik (1/8 BK-België)

Zaterdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 30 oktober, 20u30 Win: Guibertin/Waremme - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 2 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments