Uitstekende prestaties in de CEV Champions League worden beloond

Nog minder dan een maand en ook NOLIKO Maaseik kan aan een korte vakantie beginnen. Om met nog een beter gevoel de komende vakantie in te gaan kregen we enkele dagen terug schitterend nieuws van de CEV.

Dankzij de goede prestaties in Europa van NOLIKO Maaseik en Knack Roeselare heeft ons kleine landje een extra ticket voor de CEV Champions League bemachtigd.

Nadat Maaseik als landskampioen al met zekerheid mocht deelnemen aan de poulefase van het kampioenenbal mag nu ook Roeselare al zeker naar de groepsfase. De West-Vlamingen zullen zo geen voorronde moeten spelen.
Lindemans Aalst mag zich ook in de handen knijpen want zij mogen ook hun kansen wagen in de Champions League. De Ajuinen mogen zich opmaken voor de voorrondes.

In het verleden hield de Europese bond bij het bepalen van de CL-tickets enkel rekening met het best scorende team per land, gerekend over de voorbije drie jaren.

Maar hoe kan dit nu dat België een extra team mag afleveren in de Champions League? In het verleden maakte de CEV haar rekening op basis van het best-scorende team per land. Zowel Maaseik als Roeselare presteerden vaak goed maar slechts één van de twee CL-parcours werd opgenomen in de CEV-ranking.

Vanaf nu wordt er anders geteld. Alle prestaties van alle teams tellen nu mee en daardoor heeft België recht op een extra ticket.

Daarnaast zal het verdere verloop van de CEV-CL ook anders verlopen. Na de groepsfase, nog altijd met vijf poules van vier teams, zal er geen PO 12, PO 6 en Final 4 meer gespeeld worden.
Na de groepsfase zullen er nog slechts acht teams overblijven, de vijf groepswinnaars en de drie beste tweedes. Zij stoten door naar de kwartfinales. Het verdere verloop is logisch. De winnaars gaan naar de halve finale waarop een grote finale volgt.

We mogen vanaf komend seizoen dus een extra team afleveren voor de Europese hoogmis, maar om de eindrondes te halen wordt het een stuk moeilijker. Omdat er nog maar 8 teams overblijven na de groepsfase (vroeger 12) worden de kansen voor zowel NOLIKO Maaseik, Knack Roeselare als eventueel Lindemans Aalst een stuk kleiner.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be