Tijd voor een joker: hier is Renee Teppan!

<p>Foto CEV</p>

Het is een moeilijke periode voor Lou Kindt. Overgekomen van Roeselare, ook wel omdat daar nu eenmaal een incontournabele straffe Hendrik rondloopt. Misschien een ietsje aarzelend begonnen aan zijn eerste seizoen als échte basisspeler (hoe zou je zélf zijn op je 22e); duidelijke progressie en dan … bam. In december uitgeschakeld met een voetblessure. Al dan niet 'geduldig' revalideren, wachten, voorzichtig herbeginnen, groen licht om voluit te gaan en … bam. Opnieuw van dattum!

Lou is opnieuw out, en weer voor minstens 6 weken, uitgerekend nu het menens wordt in de EuroMillions Volley League. Daar is niemand happy mee. Lou niet, zijn fans niet, onze supporters niet, en GREENYARD Maaseik ook niet. In onze CL-thuismatchen werd hij op de opposite twee keer uitstekend vervangen: door Jonas Kvalen (tegen Kazan) en door Robert Wojcik (tegen Ankara). In het eerste geval offer je daarvoor wél het enorme receptie/hoek-potentieel van Jonas op, en in het tweede geval verlies je daardoor het wapen van de 'dubbele wissel'.

Gelukkig bestaat er zoiets als de 'Medical Joker' waardoor je in nood (en na officiële bevestiging van de langdurige onbeschikbaarheid van een speler) een beroep kan doen op een extra transfer. Zoals iedereen intussen wel begrepen zal hebben, moet dat een buitenlander zijn. En ja, ook wij hoopten eens een jaar gespaard te blijven, maar het is wat het is: als wij onze kansen in de competitie gaaf willen houden, moeten er maatregelen getroffen worden …

Wij verwelkomen vandaag Renee Teppan! De landgenoot van Timo Tammemaa, Keith Pupart en Andri Aganits is een vaste waarde in de Estse nationale ploeg. Teppan (°26 sept 1993, 1m97, 90kg) werd in 2014 met Bigbank Tartu kampioen in Estland en speelde het jaar erna in Altotevere Città di Castello (Italië) samen met … Andri Aganits. Daarna volgden twee seizoenen bij de Oostenrijkse kampioen Hypo Tirol Innsbruck, een jaar bij Diatec Trentino (Italië) en twee jaar bij PGE Skra Belchatów (Polen) waarmee hij de Poolse Supercup won en in 2018-2019 de halve finale van de CEV Champions League bereikte. Dit lopende seizoen speelde hij bij het Franse Stade Poitevin Poitiers (samen met onze oude bekende Lange Man Michael Parkinson).

Met de Estse nationale ploeg won Teppan in 2016 en in 2018 de European Volleyball League. Die tweede keer werd hij trouwens uitgeroepen tot MVP!

Renee Teppan was al eens aan het werk in onze STEENGOED Arena, toen Belchatów hier einde 2018 een flink pak voor de broek kreeg in de Champions League. Wat hij in zijn mars heeft, zie je in deze bloemlezing uit zijn sterke match tegen Berlijn (waarbij je o.a. ook Jan Zimmermann herkent): https://www.facebook.com/CEVolleyballCL/videos/1895879757190035/?v=1895879757190035.

Te laat voor Halkbank Ankara, maar volgende week allicht mee aan de slag tegen Jastrzebski Wegiel: Renee Teppan!

Tere tulemast Maaseiki, Renee! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments