Thuis van start tegen Waremme: 3e keer, goede keer?

Tja, die Supercup… Voor een wedstrijdverslag verwijzen we naar een andere post. Met de bedenking dat we die cup vorig jaar óók verloren, maar daarna evenzeer wél kampioen werden… (Zou dit een goed voorteken zijn?) En verder (a) dat we die trofee wel degelijk graag zélf hadden gewonnen, (b) dat het twee sets alle kanten uit kon, (c) dat Knack deze keer dat tikkeltje sterker bleek te zijn en verdiende winnaar is, en (d) dat het dus ook dit seizoen weer serieus knokken wordt voor de prijzen…

Nu de Supercup niet in onze trofeeënkast komt, beginnen we als gewaarschuwde mannen aan de EuroMillions Volley League… Werk aan de winkel! Overmorgen, woensdagavond, start de competitie in eigen huis, in onze STEENGOED Arena!

Terwijl Roeselare naar Gent trekt en Aalst thuis start tegen Haasrode-Leuven, ontvangt GREENYARD Maaseik de vroegere club van Elias Thys, VBC Waremme. De vierde wedstrijd, Menen-Achel, werd al meteen uitgesteld tot een latere datum. Zo kan Achel optimaal naar zaterdag toeleven…

Wat met Waremme? Een goed half jaar geleden, tegen het einde van de reguliere competitie, kwamen de WaWa's ons op zondagnamiddag hier in eigen huis verslaan. Dat was in het weekend na de fameuze opdoffer tegen het Berlijn van Jan Zimmermann (2-0 én matchbal, en tóch…).

Datzelfde Waremme smeerde ons twee jaar geleden ook al een thuisnederlaag aan! Toen was dat in het prille begin van het seizoen: ons splinternieuwe team had al zwaar verloren in Menen en heel moeizaam gewonnen in Gent. Het draaide zó vierkant dat geen mens zich kon voorstellen dat dit team ons een half jaar later voor het eerst sinds lang weer een kampioenstitel zou schenken…

Derde keer, goede keer? Waremme zag naast spelverdeler Lienert Cosemans (naar Haasrode-Leuven) en servicekanon Serghei Predius (naar Gent) ook de prima libero Julien Gatineau vertrekken. Sterke man is dus wellicht meer dan ooit opposite Roman Abinet (nu ook in de brede kern van de Red Dragons), al verwachten ze in Waremme veel van Patryk Czyrnianski, een 20-jarige Pool die er allicht meer speelkansen zal afdwingen dan bij zijn vorige club Jastrzebski Wegiel (Poolse Plusliga).

Aan het roer bij Waremme: Sacha Koulberg! De gewezen topspeler bij o.a. het Lennik van Jo Baetens was als coach tot nu vooral actief in het damesvolleybal.

Zo. Da's meer dan genoeg over onze tegenstander. Wij kijken uiteraard vooral uit naar ons eigen team, naar onze oude en nieuwe spelers in hun spiksplinternieuwe uitrusting! We zijn benieuwd of Joel Banks – die met uitgesproken ambities aan z'n derde seizoen als T1 van Maaseik begint – kans ziet om zijn volledige spelersgroep te laten opdraven voor het thuispubliek. Het ruggensteuntje van Sterk Es Eik en andere supporters zal in deze eerste competitiematch sowieso absoluut welkom zijn... (PiP)    

 

Agenda

Woensdag 16 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme  

Zaterdag 19 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 23 oktober, 20u30 VC Syneton Duvel Puurs - VC GREENYRD Maaseik (1/8 BK-België)

Zaterdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be