Tegenstrever meteen bij de keel gegrepen door VC GREENYARD Maaseik

<p>Foto Patrick Martens</p>

Na de sterke wedstrijd in Gent moesten de Maaseikenaren zich nog voor het eerst tonen voor eigen volk. Maar niet alleen de spelers stonden voor hun vuurdoop, ook de gloednieuwe mascotte maakte zijn opwachting voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

De eerste set van het nieuwe seizoen in de eigen STEENGOED Arena begon bijzonder vlot. In een mum van tijd stond het 12-5. VC GREENYARD Maaseik was heer en meester, bij 21-8 werd dat nogmaals benadrukt. Het jonge Leuven kon geen punt meer maken en zo eindigde de eerste set op maar liefst 25-8.

Het goede begin van de wedstrijd kreeg in set twee een vervolg. De rode garde van Joel Banks toonde zich oppermachtig over 11-5 en 17-12. De Vlaams-Brabanders vonden hun betere vorm terug maar de thuisploeg kon al bij al makkelijk de bovenhand houden. Dankzij enkele rake klappen van onder meer opposite Cox liep set 2 bij 25-20 ten einde.

Slechts één set waren de Maaslanders verwijderd van een perfect rapport. Via 11-7 en 15-10 leek dat resultaat er ook te komen. Coach Banks kreeg de mogelijkheid om enkele wisselspelers te laten opdraven die de klus ook vrij eenvoudig klaarden. Na één uur en 12 minuten stond er 25-20 en dus een vlotte 3-0 op de scoreborden.

Dankzij deze overwinning staat VC GREENYARD Maaseik los aan de leiding. Het is het enige team met het maximum van de punten zonder één set prijs te geven.

De eerstvolgende wedstrijd volgt zaterdag al. Dan trekken de roodhemden naar Zoersel. (BrF)