Teamvoorstelling in schuifjes

<p>Foto ZUPP</p>

Niet rond de pot draaien: vorig seizoen was een tegenvaller. Géén prijs, zelfs geen troostprijs. Na dit debacle heeft GREENYARD Maaseik een serieuze inspanning geleverd om een team samen te stellen dat de supporters weer kan bekoren. We namen afscheid van zes spelers. In hun plaats kwamen vijf nieuwe krachten die samen met de zeven blijvers een sterker geheel vormen dan vorig seizoen. The proof of the pudding is in the eating, en ja: zaterdag is het dus zover.

Als de wereld zijn normale gangetje gaat, laten we onze achterban vóór het nieuwe seizoen kennismaken met ons vernieuwde team. Midden september bleef in Maaseik de wereld echter even stilstaan. Iedereen weet hoe onze club werd getroffen: we hebben onverwacht en veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze erevoorzitter en groot bezieler Mathi Raedschelders.

In deze omstandigheden moesten vertrouwde clubactiviteiten wijken voor wat écht belangrijk is. Ook daarna viel het niet mee om de draad weer op te nemen. Alsof het allemaal nog niet volstond, ging anderhalve week geleden het licht even uit bij Martin Perin, en ontsnapten we op het nippertje aan een nieuw drama …

Zo komt het dat onze supporters en andere toeschouwers zaterdagavond met een beperkte briefing aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen beginnen. Een goede raad: grabbel bij de ticketcontrole in de STEENGOED Arena het spiekbriefje met de spelerslijstjes mee, niet alleen van Caruur Volley Gent maar ook (en vooral?) van je eigen team GREENYARD Maaseik.

Een korte samenvatting van het uitgaand en inkomend spelersverkeer: we namen afscheid van Javad Karimisouchelmaei, Lazar Cirovic, Jan Martínez, Liam McCluskey, Gilles Lomba en Gustavo Bonatto; we verwelkomen de internationals en/of jeugdinternationals Adam Bartos (30, Tsjechië), Athanasios Protopsaltis (29, Griekenland), Miquel Angel Fornés (29, Spanje), Nazar Hetman (19, Oekraïne) en Luciano Aloisi (20, Argentinië).

Coach Fulvio Bertini en zijn staf rekenen dus op:

-          spelverdeling: Renet Vanker en Luciano Aloisi;

-          middenblok: Elias Thys, Henri Treial en Miquel Angel Fornés;

-          aanvallers: Jolan Cox, Ferre Reggers, Veeti Nikkinen, Adam Bartos, Athanasios Protopsaltis en Nazar Hetman;

-          libero: Martin Perin en ???

Volleybal zonder blessures? Vergeet het maar. Veeti herstelt van een complexe rugoperatie en ligt nog even in de lappenmand. Van een andere orde is hetgeen Martin is overkomen … Iedereen is het erover eens dat onze ‘tiener’ zowat incontournable is in ons team, maar we zullen toch een eindje zonder hem voort moeten … De vraagtekens zijn intussen vervangen door een extra naam. Meer nieuws volgt spoedig!

!! Opgelet !! Onze abonnees zijn zaterdag al om 19.30 uur welkom op de receptie, aangeboden door de club (Café Touché, onder tribune B-C). Na de wedstrijd worden spelers en staf aan hen voorgesteld in de AgorA!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be