't Is gebeurd … En nu meteen de moed herpakken!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Een klein jaar geleden zagen we voor het eerst het koosnaampje 'Twin Towers' opduiken toen een journalist het met het oog op de Cupfinale over Roeselare en Maaseik had. Leuke beeldspraak voor twee teams die sinds mensenheugenis de skyline van het Belgische volleybal beheersen. Maar we weten wat 20 jaar geleden op 9/11 is gebeurd. En ja, woensdagavond ging de ene toren onderuit; donderdagavond de andere.

De Beker van België gaat verder … Halve finales zonder Knack Roeselare én zonder GREENYARD Maaseik. Du jamais vu. Wel héél goed voor de spankracht van het Belgische volleybal. Bevestiging van wat nog vóór het seizoen overal werd aangekondigd: het wordt spannender dan ooit, zeker nu de vier overlevers in de Beker van België het bewijs hebben geleverd en goed en wel beseffen dat die Twin Towers wel degelijk kwetsbaar zijn …

Niet alleen de Beker gaat verder: ook de competitie, de EuroMillions Volley League. Morgen al! En de kalendermaker was blijkbaar helderziend: de twee zopas omgevallen torens mogen het meteen al tegen elkaar opnemen. De ene kan dus onmiddellijk weer overeind beginnen te krabbelen; de andere zal nog een extra tik moeten incasseren.

Zaterdagavond ontvangen we Knack Roeselare in de STEENGOED Arena. Te kort dag om ons blauwzwarte beest nog gauw even voor te stellen, voor zover zoiets nog nodig was. Toch nog even vermelden dat onze oude bekende Michiel Ahyi allicht zal aantreden: toen hij hier bij ons passeerde nog een veelbelovende tiener, intussen nog altijd maar 21 maar volop bezig een vaste waarde te worden bij Knack …

Eén ding staat vast: voor het eerst sinds jaaaaren géén Hendrik Tuerlinckx en Jelte Maan broederlijk bij de toss. Tot zaterdag? (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 27 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 1 december, 17u00 Ziraat Bankasi Ankara (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-R4 L1)

Zaterdag 4 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Dinsdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Dinamo Moscow (RUS) (CHL-R4 L2)

Zaterdag 18 december, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 8 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na een eerdere positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

Het mondmasker dient (ook tijdens de wedstrijd) gedragen te worden door iedereen die ouder is dan 10 jaar.

Zodra er gebruikgemaakt wordt van de horecafaciliteiten, doen we dat zittend aan tafel. (Dit kan zonder mondmasker.) Verplaatsingen doen we altijd met een mondmasker.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments