Supporters maken het verschil

<p>Foto Lieve De Bleser</p>

Thuisvoordeel. Er is al veel over gezegd en geschreven. Van Schiervelde of de Vauban tot de Koekoek of de STEENGOED Arena. En van de 'Gelbe Wand' in Dortmund tot 'the Kop' in Liverpool: élk team kan in eigen vertrouwde omgeving altijd iets (of zelfs veel) meer. Elk team groeit boven zichzelf uit als de eigen achterban massaal de kelen opentrekt en de kleppers doet klepperen.

Het was vorige woensdag na onze zoveelste Europese stunt (3 thuiszeges op 3!) mooi om te zien en te horen hoe een wat geëmotioneerde Jonas Kvalen en andere spelers een direct verband legden met de geweldige steun vanuit de tribunes.

Supporters maken wel degelijk een verschil. Zoals ónze achterban de voorbije maanden een flink aandeel had in de overwinningen van ons team tegen Kazan, Ankara en Jastrzebski Wegiel, zo kreeg een erg degelijk Decospan Menen zaterdag vleugels door het geweld dat ginds van de tribunes rolde.

En zo begint onze kwalificatieronde dus met een nederlaag. Geen man overboord: in een 'best of three' moet je sowieso twee wedstrijden winnen. Deze nederlaag verandert daar niks aan, al begin je uiteraard liever met winst. Staan we nu met de rug tegen de muur? Tja, als je titelambities hebt, sta je vanaf de start van de play-offs elke week opnieuw met de rug tegen de muur. What's new?

Het komt er in de eerste plaats op aan je thuiswedstrijden te winnen*. Zaterdag beginnen we daaraan. GREENYARD Maaseik rekent in de STEENGOED Arena op zijn supporters om het team de weg te wijzen in deze belangrijke topper. Enne … doe anderen niet aan wat je zélf ook niet kan verdragen. Laten we dus met z'n allen vooral écht supporteren, voorbeeldig, zoals het hoort en zoals wij normaal altijd doen: het eigen team aanmoedigen zónder tegenstanders te beledigen. (PiP)

(*) Het raadsel van de play-offs van april-mei 2019, toen Roeselare én Maaseik geen enkele thuismatch konden winnen, is nog altijd niet opgelost. Dit was dus de uitzondering die de regel bevestigt.

 

Agenda

Zaterdag 29 februari, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 7 maart, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen (Eventueel)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be