Sterk Aalst nekt GREENYARD Maaseik

Op de 4e speeldag in de Euromillions Volley League wachtte Maaseik opnieuw een loodzware opdracht, de verplaatsing naar Lindemans Aalst. GREENYARD Maaseik was uitstekend begonnen in de vaderlandse competitie tot dusver maar de Ajuinen hadden zich goed versterkt dit seizoen. Reden te meer voor GREENYARD Maaseik om op de afspraak te zijn.

De thuisploeg begon met Smit, Gorski, Oprins, Staszewski, Van de Voorde, Keel en libero Claes.
Coach Banks stelde Kindt, Zimmerman, Maan, Semeniuk , Kvalen, Aganits en libero Dronkers.

De thuisploeg greep Maaseik meteen bij de keel. Na een ace van Smit stond er 3-0 te lezen. Toen de score in het nadeel van de Maaslanders bleef evolueren greep coach Banks in met een time-out, 13-8. Kapitein Maan nam zijn team met een extra portie grinta bij de hand waarop de kloof kon teruggedrongen worden tot 17-15 na een listig tipballetje van Semeniuk. De remonte leek even helemaal een feit GREENYARD Maaseik sterk kwam opzetten in money time, 23-23, of toch niet. De challenge bewees het tegendeel waarop er 24-22 te lezen stond. Aalst kon de eerste set binnentrekken bij 25-23 na een netfout van Semeniuk.

In set 2 begon Maaseik als een herboren team, 0-4. De voorsprong kon behouden worden dankzij goed blokkerend werk van Semeniuk, 7-11 en time-out Aalst. Gorski die vroeg in de set was ingevallen begon steeds meer te scoren, bij 14-15 werd hij voor het eerst afgestopt door de Maaseikse muur. Daarna zorgde opnieuw diezelfde Gorski ervoor dat zijn team op en over de Maaslanders sprong met een knappe ace, 18-17. Toen ook nog Smit daar een ace en toevoegde en voor 20-18 zorgde greep coach Banks in met een korte pauze. Wat volgde was een uiterst spannende slotfase: van 20-20 naar 23-23. Toen Maan bij 25-24 in het blok besloot was ook set 2 voor de thuisploeg: 26-24 en Maaseik moest aan de bak.

Beide teams voerden een wissel door in het begin van de derde set. Gorski startte bij Aalst ten koste van Rybicki en Kvalen moest bij Maaseik naar de kant voor Nielsen. Het setbegin verliep gelijk opgaand tot Smit de langste rally van de match in het voordeel van de thuisploeg besliste, 7-6 en een klap in het gezicht van de Maaslanders. Dronkers haalde vervolgens alles van de grond, Kindt voegde er nog een ace aan toe en het was pas toen dat de Maaseikenaren op voorsprong konden komen: 15-16. Onder het gejuich van de thuisploeg stond Aalst opnieuw op en sprong het terug over Maaseik bij 18-16. Coach Banks wisselde Zimmerman en Kindt voor Folguara en Wojcik maar ook zij konden geen vuist meer maken. Toen Kindt en Nielsen de bal ook nog eens buitenveegden was het kalf helemaal verdronken bij 23-19. Aalst won uiteindelijk de set met 25-21 na een kill-block op Kindt.

De eerste verlieswedstrijd in de competitie voor GREENYARD Maaseik dit seizoen, en gelijk een serieuze pandoering. Aalst bleek in eigen huis te sterk ondanks dat Maaseik geen ondermaatse partij speelde. Dat belooft voor de rest van de competitie!

Nu de volle focus op aanstaande woensdag waar we tegen Waremme een ticket voor de halve finale van de Belgisch beker kunnen bemachtigen. Supporters op post in onze eigen STEENGOED Arena! (BrF)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be